Dark Funeral – Where Shadows Forever Reign

Facebookrssmail

unnamedMaar liefst zeven jaar hebben we moeten wachten op de opvolger van het in 2009 verschenen album ‘Angelus Exuro pro Eternus’. We hebben het hier natuurlijk over de Zweedse black metaal band Dark Funeral. Wel kwam er een box set, ‘In the Sign… / The Secrets of the Black Arts’, maar verder bleef het stil. Inmiddels heeft de band getekend bij Century Media Records en is met ‘Where Shadows Forever Reign’ de zesde langspeler een feit. Het gezelschap rond gitarist / bassist Lord Ahriman kent een recente wijziging, in 2014 heeft zanger Heljarmadr (Andreas Vingbäck) Dark Funeral versterkt.

Het album opent met ‘Unchain My Soul’, een nummer dat je van de heren verwachten mag. Compromisloze black metal op een hoog tempo, een sterke compositie waarbij zanger Heljarmadr laat horen wat hij in huis heeft. De start mag er wezen en ook de nummers erna ‘As One We Shall Conquer’ en een van de meest niets ontziende en brute nummers op deze plaat ‘Beast Above Man’ mogen er zijn.

Kerkklokken luiden bij aanvang van ‘As I Ascend’, deze klokken luiden het eerste rustpuntje in. Trage vocalen en trage gitaarriffs af en toe opgestuwd door de dubbele basdrum, een geweldig nummer dat eindigt zoals het begon met kerkklokken. Ook ‘Temple Of Ahriman’ begint in een laag tempo maar ontwikkeld zich tot duister nummer met angstaanjagende schreeuwerige vocalen. Het brute tempo waar Dark Funeral om bekend staat heeft het nummer niet in zich, vermakelijk is het wel.

Tempo nummers zijn er volop met ‘The Eternal Eclipse’ of de in 2015 uitgebrachte singel ‘Nail Them To The Cross’, waarbij laatstgenoemde echt een bruut spektakel is. Het album besluit met het titelnummer ‘Where Shadows Forever Reign’, een geweldige en waardige afsluiter van een heerlijk album.

Het was het wachten waard, Dark Funeral heeft met ‘Where Shadows Forever Reign’ een geweldig album uitgebracht. Muzikaal zijn de nummers weer bijzonder sterk en zanger Heljarmadr is een aanwinst.

(8,5/10, Century Media Records)

1. Unchain My Soul 05:20
2. As One We Shall Conquer 04:43
3. Beast Above Man 04:44
4. As I Ascend 06:18
5. Temple of Ahriman 05:21
6. The Eternal Eclipse 04:14
7. To Carve Another Wound 04:44
8. Nail Them to the Cross 04:42
9. Where Shadows Forever Reign 05:32

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ