Icon for Hire – Amorphous

Facebookrssmail

De komst van het digitale tijdperk had voor veel muzikanten een negatieve impact; illegale downloads (Metallica vs Napster,  iemand?) waardoor zij veel inkomsten misliepen. Streamen brengt voor velen ook niet veel geld in het laadje. De Amerikaanse band Icon for Hire bewijst dat het digitale tijdperk ook in je voordeel kan werken, aangezien hun nieuwe album ‘Amorphous’ volledig is gefundeerd met een Kickstartercampagne van fans, die maar liefst 200.000 Dollar opbracht.
‘Amorphous’ is niet bepaald een metal album te noemen. Bij diverse liedjes, ‘Curse or Cure’,’Enemies’, ‘Last One Standing’ en ‘Waste my Hate’, hoor je wel wat heftiger gitaarwerk maar het valt allemaal in het niet bij de electronische geluiden die naar mijn mening de overhand nemen op het album. Net als de zang/rap van Ariel Bloomer.
Je hoort ook rap beats in nummers terug zoals bij ‘Panic Attacks’. Icon for Hire heeft samengewerkt met producer Romesh Dodangoda (o.a. Bring Me The Horizon en Don Broco), wat je kunt horen aan de gelikte commerciële productie en gezien het feit dat alle nummers radiovriendelijk zijn met een speelduur van maximaal 3:40 minuut per nummer.De algehele tendens van het album is erop gericht om in je eigen kracht te (gaan) staan.

Zoals gezegd vind ik het niet echt vallen onder de noemer metal, zelfs niet alt-metal daar klinkt het allemaal net wat te poppy voor. Dat het niet slecht is en er zeker een markt voor is hebben zij zelf bewezen, gezien het succes van de Kickstarter campagne en meer dan een miljoen luisteraars op Spotify. Ik denk alleen dat het beter aansluit bij het 3FM publiek en o.a. fans van bands als 21 Pilots dan de doorgewinterde metal luisteraar. (78/100)(Kartel Music Group)

Tracklist

 1. Prelude Brittle
 2. Brittle
 3. Curse or Cure
 4. Enemies
 5. Panic Attacks
 6. Seeds
 7. Thirteen
 8. Background Sad
 9. Last One Standing
 10. Waste My Hate
 11. Interlude – Impossibles_Obstacles
 12. Sticks and Stones
 13. Warriors
 14. Only Be a Story

Line up

Ariel Bloomer (vocals)

Shawn Jump (guitar)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ