Dirk Verbeuren zegt Soilwork vaarwel!

Facebookrssmail

De Belgische drummer Dirk Verbeuren heeft afscheid genomen van de band Soilwork, de band waarin hij de afgelopen 12 jaar actief is geweest. De reden van zijn vertrek laat zich raden. Dirk was al maanden actief in Megadeth en Dave Mustaine heeft bekend gemaakt dat dit tijdelijke dienstverband wordt omgezet naar een vaste baan.

12991116_1194176287282094_892416866335574552_n

Jammerlijk voor Soilkwork, het nieuwe album ‘Death Resonance’ verschijnt volgende maand en de band heeft behalve de Europese festivals een kleine tour met Arch Enemy en een Zuid Amerikaanse tour gepland. Een tour die drummer Bastian Thusgaard zal afmaken.

Soilwork zanger Bjorn “Speed” Strid over het vertrek: “Naar aanleiding van de Megadeth aankondiging gisteren, waarin werd bekend gemaakt dat Dirk Verbeuren de vaste drummer wordt van Megadeth wil ik Dirk succes wensen met zijn nieuwe uitdaging en hem bedanken voor de 12 geweldige jaren die we samen hadden. Samen hebben we een geweldige band gecreëerd en hebben we de grenzen verlegd, verder dan we ons ooit durfden voor te stellen”.

Dirk Verbeuren: ” Men zegt dat de grootse beslissingen het moeilijkst zijn en deze beslissing valt in deze categorie. Als drummer heb ik met veel plezier een ontwikkeling doorgemaakt. De afgelopen 12 jaar met Soilwork waren ongelofelijk, een tijd waar ik met trots op terug kijk. Toen ik werd benadert om bij Megadeth te komen kwam een kinderdroom uit en was het iets waar ik nooit rekening mee gehouden had. Ik was meer dan verheugd maar eerlijk is eerlijk, ik kon deze stap niet nemen zonder de support van mijn Soilwork familie. Grote dank daarvoor gaat uit naar Bjorn, Sven, David, Sylvain en Markus. Jullie hebben mij toegestaan om te zien wat voor me lag, en zijn mijn metal. Chris Adler, dank je voor het voorstellen aan Megadeth, voor je aanmoedigingen en support. Dave, David en Kiko, ik ben dankbaar voor jullie warme welkom en kijk er naar uit coole muziek met jullie te maken. Naar de fans, dit is een nieuw hoofdstuk voor en ik hoop dat we samen genieten van deze deze rit”.

Foto (C) Dirk van den Heuvel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ