Meer rock op Bospop met de Simple Minds King King

Facebookrssmail

De Schotse rockers van de Simple Minds, John Hiatt & The Goners Featuring Sonny Landreth en bluesrockband King King zijn bevestigd voor Bospop. Met deze drie namen is het programma bijna compleet. Eerder werden o.a. Live, Billy Idol, Gary Clark Jr., The Mavericks en Paul Carrack aangekondigd.

Met Simple Minds is de afsluiter van de zaterdag een feit. De wereldhit ‘Don’t You (Forget About Me)’ is de ultieme soundtrack van de jaren tachtig. Het nummer werd gebruikt in de cultfilm ‘The Breakfast Club’ en groeide uit tot misschien wel dé grote klassieker van Simple Minds, maar de Schotse new wave-groep is zeker geen one-hit-wonder. Ook ‘Alive & Kicking’ en ‘Belfast Child’ werden monsterhits en de band is dit jaar met een nieuwe prachtplaat gekomen: ‘Walk Between Worlds’. Bij Simple Minds kun je terecht voor een flinke shot 80’s nostalgie, maar de mannen zijn anno 2018 zeker nog ‘alive & kicking’.

“Toen ik mijn eerste twee albums maakte, was ik nog maar een jochie: angstig, verslaafd en nog lang niet volgroeid als songwriter”, aldus John Hiatt. De laatbloeier zat dan ook al zo’n vijftien jaar in het vak toen hij in 1987 eindelijk een groot publiek bereikte dankzij het album ‘Bring The Family’, inclusief de hartveroverende ballad ‘Have A Little Faith In Me’. Vóór die tijd werd de zanger en liedschrijver echter al bewonderd – en zeker niet door de minsten, want zelfs Bob Dylan coverde zijn werk. Voor zijn Bospop-optreden neemt Hiatt muzikanten mee die hem begeleidden op enkele van zijn beste albums, onder wie slide-virtuoos Sonny Landreth!

Classic rock is nog springlevend. Niet alleen omdat veel oude helden nog altijd de wereld over toeren, maar ook dankzij nieuwere bands als King King. Dit Schotse viertal rond zanger/gitarist Alan Nimmo (ook bekend van The Nimmo Brothers) deelde in het verleden affiches met John Mayall en Europe, kaapte in 2016 maar liefst vijf British Blues Awards weg en het vorig jaar verschenen nieuwste album Exile & Grace leverde de groep wederom jubelende recensies op. Verwacht bluesy en funky hardrock in de geest van Bad Company, Thunder en het vroege Whitesnake!

Op Bospop treden zesentwintig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. De 38ste editie van het festival vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 op Evenemententerrein A2 Weert Noord.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ