Textures, Aborted op Amsterdam Metalfest

Facebookrssmail

Op zaterdag 15 oktober staat de derde editie van het Amsterdam Metalfest geprogrammeerd in de Oude Zaal van de Amsterdamse Melkweg, een festival dat al bijna niet meer is weg te denken uit onze hoofdstad. Ooit begonnen om het schrijnende tekort aan optredens van metal bands in de hoofdstad te bevorderen met vooral veel lokaal talent, inmiddels is het festival uitgegroeid tot een met nationale toppers en internationale acts. Zo kon een ieder op de laatste editie, zaterdag 2 april, genieten van bands als Herder, Carach Angren, God Dethroned, de Engelse metalcore formatie Heart Of A Coward en de Poolse deathmetallers van Decapitated.

13781890_602040826644980_657334845599565779_n

Ook deze editie staat er weer een line up van internationale en nationale toppers. Wat te denken van headliner Textures. De Nederlandse topband heeft onlangs het vijfde en succesvolle album ‘Phenotype’ uitgebracht en is al weer druk bezig aan de opvolger ‘Genotype’ welke volgend jaar verschijnt. Verder zal de Belgische death metal band Aborted aanwezig zijn welke, exclusief voor het Amsterdam Metalfest, een speciale set speelt van het nieuwe album ‘Retrogore’. De Duitse Deathcore band Humanity’s Last Breath die hun debuut gaan maken in Nederland.

Nederlands talent is er weer volop deze editie, wat te denken van de fusionmetal band Exivious of de Amsterdamse death / thrashers van Seita. Een “must see” is Hibakusha, deze modern / groove metal band gaf onlangs nog een meer dan goede indruk weg op het Fortarock festival.

Hoe dan ook de 15de oktober beloofd weer een geweldige dag te worden in Amsterdam, kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Early Ghoul Tickets €20,- (tot 1 augustus)
Lazy Demon Tickets €25,- (na 1 augustus)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ