Eindhoven Rock City maakt zich op voor de Eindhoven Metal Meeting

Facebookrssmail

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december is Eindhoven weer even Eindhoven Rock City wanneer de negende editie van de Eindhoven Metal Meeting plaatsvindt. Het festival dat jaarlijks bezoekers trekt uit binnen -en buitenland vindt wederom plaats in de vertrouwde Effenaar en ook de line=up liegt er niet om. Ook deze editie vangt aan met een pre-party die zich op donderdagavond 14 december in de kleine zaal zal voltrekken. Met een internationale line-up en bands als de Mexicaanse grindcore band Disgorge, de `franse death metallers van Necrowretch, de Zweedse black thrashers van IXXI, de Servische black metal band The Stone en de Mexicaanse black death metal formatie van Yaotl Mictlan, een line-up om goed op te warmen voor een weekeinde vol met metal.

De Nederlandse inbreng op vrijdag

De vrijdag start met de Nederlandse band Dystopia. De Noord Hollandse band brengt black metal met sporen van psychedelische doom. Het tweede album, ‘Chaos Philosophorum’, dat in april dit jaar verscheen werd goed ontvangen en daarmee heeft Dystopia een plekje op EMM 2017 veiliggesteld. Meer black metal van vaderlandse bodem brengt Verwoed, een jonge band opgericht in 2014 als Woudloper. Vanaf 2015 heet de band Verwoed en in 2016 verscheen de debuut EP ‘Bodemloos’. De Brabantse death metal formatie Pentacle timmert al sinds 1989 aan de weg, het laatste en tweede album ‘Under the Black Cross’ stamt alweer uit 2005. Desalniettemin heeft Pentacle een aardige cultstatus opgebouwd en is het een band om niet te mussen op EMM. Laatst geprogrammeerde Nederlandse band is DOOL. Deze band is uit de asresten van Ella Bandita en The Devil’s Blood ontstaan en maakte een verpletterende indruk met het debuut album Here now, there then’ dat begin dit jaar verscheen. Heerlijke dark rock met een sterke no-nonsense inbreng van de Rotterdamse gitariste / vocaliste Ryanne van Dorst. DOOL is een band om naar uit te kijken.

Dark Tranquillity vervangt My Dying Bride als headliner

Het Zweedse Dark Tranquillity is de vervanger van My Dying Bride die wegens persoonlijke omstandigheden de show op Eindhoven Metal Meeting moesten afzeggen. Met Dark Tranquillity heeft de organisatie een waardige vervanger neergezet. De band uit Gothenburg is al jaren één van de toonaangevende namen in het melodieuze death metal genre en staat bekend om de energieke live show die de band keer op keer weer weten te brengen. Het laatste en elfde studio album van. ‘Atoma’, de band stamt uit 2016, live zal de band onder aanvoering van zanger / gitarist Mikael Stanne teruggrijpen op de volledige discografie. Dark Tranquillity is de perfecte afsluiter van de rokdag avond. Waar afsluiters zijn, heb je bands die mogen openen en de eerste buitenlandse act op de vrijdag is de uit het Italiaanse Catania afkomstige stoner doom band Haunted. Een nog jonge band, opgericht eind 2015, met een gelijknamig album uit 2016 in de bagage, een album dat  genoemd wordt als één van e beste releases in 2016 in het genre.

Zwartgallig, doods en bruut

De Eindhoven Metal Meeting staat bekend als een feest voor de liefhebber van de extreme metal en ook bij de jaargang 2017 komt deze liefhebber ruimschoots aan zijn trekken. wat te denken van de Noorse black metal band Endezzma. De band is ontstaan in 2005 in Hønefoss en heeft met twee EP’s en twee full-lengths reeds naam gemaakt in de underground metal scene. Het tweede en laatste wapenfeit ‘The Arcane Abyss’ verscheen in 2017, verwacht ongepolijste zwartgallige metal. Scandinavië staat bekend om duistere en extreme metal bands en het Zweedse Diabolical is een band die perfect in dat plaatje past. De band heeft inmiddels vier Full-lengths uitgebracht en in 2016 verscheen de EP ‘Umbra’. Bereidt je voor op een portie black / thrash / death metal. Smerig en bruut is de goregrind van het Tsjechische Spasm. De band heeft in 2015 het vierde album ‘Pussy​(​De​)​Luxe’ uitgebracht en zanger Radim “Copretina” Týn zal je overdonderen met zijn pig squeals. Het Oostenrijkse Disharmonic Orchestra starte ooit als een death metal / grindcore band maar brengen tegenwoordig een meer progressieve death metal variant. De band, ontstaan in 1987, heeft inmiddels vijf albums uitgebracht en het laatste ‘Fear of Angst’ stamt uit 2016. Disharmonic Orchestra brengt stevige en technische death metal met souplesse. Het Finse Baptism brengt black metal naar Eindhoven. ‘V: The Devil’s Fire’ is het vijfde album van de in 1998 opgerichte band. Lord Sargofagian is het Satanische meesterbrein van de band en hij zal de anti christelijke teksten de zaal in spugen. De Australische black / thrash metal band Deströyer 666 is geen onbekende op de Eindhoven Metal Meeting. De band met een lekker herkenbaar geluid brengt al sinds 1994 hun bekende mis. Vorig jaar verscheen het vijfde album ‘Wildfire’. Deströyer 666 brengt energieke black thrash met gillende gitaar solo’s en zijn het aanzien meer dan waard. De tweede band uit Tsjechië vandaag is de black metal band Cult of Fire. De band opgericht in 2010 wisselt brute traditionele black metal af met meer bombastische invloeden en brengt zodoende een unieke mix. Het Canadese Blasphemy is ontstaan in 1984 en na twee albums, ‘Fallen Angel of Doom….’ (1990) en ‘Gods of War’ (1993), stokte de machine. In 1999 heeft de band de draad weer opgepakt maar gek genoeg is er behoudens een split en live werk niets meer uitgekomen. Eerder dit jaar was daar ineens een oefen demo en deze vrijdag avond brengt de band de brute black death metal naar Eindhoven. Black metal komt er van het Noorse Carpathian Forest. Deze in 1992 opgerichte band rond Roger “Nattefrost” Rasmussen brengt zwartgallig materiaal ondersteund door de symfonische klanken van de keyboards maar schuwt ook het rauwe werk niet. Het laatste album met de alleszeggende titel ‘Fuck You All!!!! Caput tuum in ano est’ stamt alweer uit 2006, Carpathian Forest zal het podium in de kleine zaal naar verwachting afsluiten.

Eindhoven Metal Meeting Warm-Up Party 2017
14 december 2017, 19:00
Effenaar, Dommelstraat 2, 5611CK Eindhoven
Koop hier je tickets

Eindhoven Metal Meeting 2017
15 december – 16 december, 16:00
Effenaar, Dommelstraat 2, 5611CK Eindhoven
Koop hier je tickets

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ