My Dynamite – Otherside 

Facebookrssmail

Na enig speurwerk op het wereldwijde web blijkt het voor mij onbekende My Dynamite een zeskoppige Southern & Classic Rockband uit Melbourne te zijn. Na een eerste aanzet in de zomer van 2008 waren er echter wel een aantal bezettingswisselingen nodig om door te groeien naar de formatie die samen een aantal jaren geleden het debuutalbum “My Dynamite” opnamen. Dit eindresultaat bracht de heren in 2013 naar Europa waar men de landen Spanje, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en België aan mocht doen. Hopelijk zal de nieuwste plaat ‘Otherside’ er voor zorgen dat deze energieke band, bij een eventuele tweede Europese toer, ook onze landsgrenzen oversteekt voor een paar optredens.

Na een zeer kort, heftig en bluesachtig intro explodeert het openingsnummer dusdanig dat de bandnaam My Dynamite wel erg passend is voor deze plaat. Mijn aandacht is direct getrokken en de oren zijn gespitst voor wat er verder nog op mij af gaat komen. Inmiddels is de eerste luisterbeurt al weer geruime tijd geleden en nog steeds knallen de negen nummers meerdere malen per week uit de boxen. Deze Aussies brengen mij terug in de tijd waar The Black Crowes hoogtij dagen kenden en de gebroeders Robinson in tegenstelling tot tegenwoordig nog een energiek geluid voortbrachten. ‘Witch Hat’ bevestigt deze gedachte en zal in Australië niet voor niets als hitsingle zijn uitgekomen, een fijn swingend meebrul nummer.

Na deze twee spetterende songs laat My Dynamite horen ook de kwaliteiten te bezitten om de kant van ingetogenheid op een CD te zetten. Het zestal nummers wat hierop volgt zijn allemaal van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Er wordt continue gezorgd voor afwisseling en in de vijfenveertig minuten die deze plaat behelst is er geen moment van verveling voorbij gekomen. Voor de liefhebbers van onder andere Dirty York, The Temperance Movement, Dirty Sweet en ja, natuurlijk ook The Black Crowes is het een absolute aanrader. Het is weinig bands gegeven om na een debuutalbum, dat al zeer lovende kritieken kreeg, met een tweede album te komen van dezelfde grootsheid. My Dynamite is er wat mij betreft ruimschoots in geslaagd om weer een klasse plaat te produceren. Voor degene die vanwege grote nieuwsgierigheid naar deze plaat trappelt van ongeduld is het nog een paar weekjes wachten, de nieuwe plaat verschijnt op 27 januari.

(85/100, Listenable Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ