MAGNUM – LIVE AT THE SYMPHONY HALL

Facebookrssmail

Na het einde van een lange tournee gaf de Engelse band Magnum in hun thuisstad Birmingham hun afsluitende concert in de Symphony Hall, waarvan het resultaat op 2 disks zal worden uitgebracht op het album ‘Live At The Symphony Hall’.
Het optreden maakte onderdeel uit van de bands 2018-release ‘Lost On The Road To Eternity’. Het concert is opgenomen op 19 april 2018 en het live album zal via het Steamhammer/ SPV-recordlabel worden uitgebracht.

‘Live At The Symphony Hall’ is een album met ups-and-downs.
In het begin heeft de band nog wat startmoeilijkheden op de rustige opener ‘When We Were Younger’. Met name zanger Bob Catley heeft nog wat moeite om z’n stem te vinden, maar uiteindelijk komt de band pas echt los op de track ‘Lost On The Road To Eternity’

Op ‘Lost On The Road To Eternity’ is tevens een guestappereance te horen van Avantasia-mastermind Tobias Sammet, die er duidelijk zin in heeft en wat vocaal betreft behoorlijk op dreef is.
Maar daarna kakt de band weer in op de track ‘Crazy Old Mothers’, om vervolgens de energie terug te herwinnen op de daarna 3 volgende tracks ‘Without Love’, ‘Your Dreams Won’t Die’, en ‘Peaches And Cream’. Tijdens ‘Crazy Old Mothers’ lijkt ook de backing vocalist moeite te hebben om met de zang van Catley in harmonie te komen, maar met ‘Without Love’ lijkt de band weer een prima track afgeleverd te hebben en weet dat gedurende de set nog even vast te houden.

Met ‘How Far Jerusalem’, ‘Les Morts Dansant’, ‘Show Me Your Hands’, ‘All England’s Eyes’ en ‘Vigilante’ zet de band een vrij overtuigende setlist neer met sterke songs, maar de afsluitende toegift is matig. ‘Don’t Wake the Lion (Too Old to Die Young)’ is uitstekend, maar ‘Spirit’ en ‘When The World Comes Down’ vallen weer een beetje tegen.

Ideale kennismaking voor een nieuwe generatie fans, zeker mede dankzij de guestapperreance van Tobias Sammet.
Voor de fans en liefhebbers van de band en in het Classic Rock genre is dit een live album met ups-and-downs, maar zeer zeker overtuigend en onderhoudend. Van de songs die prima uitgevoerd zijn is het genieten geblazen voor de ware liefhebber van onvervalste Classic Rock. Er staan prima songs op, maar ook tracks die live wat beter hadden gekund.
(83/100) (Steamhammer/ SPV Records)

 

TRACKLIST LIVE AT THE SYMPHONY HALL

CD1

 1. When We Were Younger
 2. Sacred Blood ‘Divine’ Lies
 3. Lost on the Road to Eternity
 4. Crazy Old Mothers
 5. Without Love
 6. Your Dreams Won’t Die
 7. Peaches and Cream
 8. How Far Jerusalem

 

CD2

 1. Les Morts Dansant
 2. Show Me Your Hands
 3. All England’s Eyes
 4. Vigilante
 5. Don’t Wake the Lion (Too Old to Die Young)
 6. The Spirit
 7. When the World Comes Down

 

LINE UP MAGNUM

Tony Clarkin – guitars
Bob Catley – vocals
Rick Benton – keyboards
Al Barrow – bass
Lee Morris – drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ