Warborn Waste – The Prophets of Dishonour

Facebookrssmail

Warborn Waste is een death metal band uit Den Haag en is ontstaan in 2014. In april 2017 verscheen het debuut album ‘The Prophets of Dishonour’, uitgebracht in eigen beheer.

Het album opent met het titelnummer ‘The Prophets of Dishonour’, een nummer dat rustig is opgebouwd met een iets te lang intro. Wanneer de brute vocalen van zanger Victor Weise erbij komen zijn we goed onderweg met een lekker trage riff en melodisch gitaarwerk ter aanvulling. De vocalen van Victor kennen een goede variatie van bruut naar smerig en zwartgallig. ‘Scavengers’ is een wat lomper en trager nummer met een trage riff en ook hier zijn het de vocalen die opvallen, bruut en smerig met goed gedoseerde pig squeals daar waar het nummer verder een beetje pit lijkt te missen.

Nummers als ‘Omnipresent Homicide’ en ‘Exile’ hebben beduidend meer inhoud. De tempowisselingen en het melodische gitaarwerk geven de nummers meer smoel en ook het drumwerk van Max Hendriks komt hier beter tot zijn recht. Meest complete nummer is ‘Faith Unseen’, een nummer met een sterke opbouw van tergend traag naar lekker up tempo. De ijzige vocalen in de snelle stukken zijn opvallend sterk en maken dit nummer tot een van de betere. ‘Plaguefather’ en afsluiter ‘Abysmal Extent’ borduren voort op het voorgaande nummer en zijn waardige afsluiters.

Warborn Waste heeft met ‘The Prophets of Dishonour’ een veelbelovend debuut album gebracht, een album waar de band verder mee kan.

(75/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. The Prophets of Dishonour 05:24
2. Scavengers 05:12
3. Omnipresent Homicide 03:49
4. A Deed of Vengeance 03:53
5. Exile 02:39
6. Faith Unseen 05:16
7. Plaguefather 03:50
8. Abysmal Extent 05:19

Line up:
Victor Weise Vocals (lead)
Mick van Dijk Bass
Max Hendriks Drums
Lorenzo Lammertink Guitars (lead)
Laurens Eman Guitars (rhythm)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ