Happy birthday Dani Filth

Facebookrssmail

Dani Filth werd geboren als Daniel Lloyd Davey in Hertford, Engeland op 25 juli 1973 en is de zanger en tekstschrijver van de Britse metal band Cradle of Filth, die hij samen met gitarist Paul Allender, bassist John Richard en drummer Darren White in 1991 begon. Filth is het enige originele lid dat nog deel uitmaakt van de band na het vertrek van Paul Allender in april 2014.

In 1991 richt Davey de band Cradle of Filth op en neemt hij het alias Dani Filth aan. Op dat moment is hij nog stagiair als student journalistiek maar hij besluit een jaar vrijaf te nemen en daarna terug te gaan naar de Universiteit om letterkunde of literatuur te studeren. Het succes van de band zorgde ervoor dat het daar niet meer van kwam.

Cradle of Filth is begonnen als een death metal band en in hun begindagen verwerd Cradle of Filth al snel tot een melodieuze black metal band. De thematiek van de band draait om occultisme, lust, erotiek, vampieren. Hun album ‘Damnation And A Day’ (2003) was een vierdelig opus geïnspireerd door de Bijbel en Paradise Lost van John Milton, waarbij het verraad van Lucifer min of meer centraal staat.

RockMuZine feliciteert Dani Filth met zijn 43ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ