Happy birthday Henka Johansson

Facebookrssmail

Henka Johansson werd geboren in Zweden op 28 februari 1973 en is de voormalige drummer van de Zweedse muziekband Clawfinger. Henka kreeg zijn eerste drumstel toen hij vier jaar oud was. Henka Johansson was ook de drummer van Rammstein oprichter Richard Kruspe’s side project Emigrate en nam met Richard de gelijknamige debuut plaat op in 2007. Verder is Henka als gast muzikant te horen op het album ‘We Are The Others’ (2012) van het Nederlandse Delain.

Tussen 1997 en 2008 speelde Henka Johansson in Clawfinger en was zodoende medeverantwoordelijk voor de laatste vier albums: ‘A Whole Lot of Nothing’ (2001), ‘Zeros & Heroes’ (2003), ‘Hate Yourself with Style’ (2005) en ‘Life Will Kill You’ dat uitkwam in 2007. Tegenwoordig speelt Henka Johansson in de Zweedse heavy metal band Ludor alwaar de Candlemass zanger Mats Levén de vocalen voor zijn rekening neemt. De band werd opgericht in 2011 en met ‘777 – The New 666’ verscheen de eerste full-length in 2013.

RockMuZine feliciteert Henka Johansson met zijn 46ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ