T-99 levert gekkenwerk met 6e album ‘Bedlam!’

Facebookrssmail

T-99, de onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug. Met op 3 november een nieuw album en daarna een nieuwe tour. Dit alles onder het gekmakende motto: ‘Bedlam!’ Het Amsterdamse rootsrocktrio was nooit echt weg natuurlijk, maar na de pauze die de band inlaste in 2009 -na vier kloeke albums, 600 succesvolle optredens in binnen- en buitenland, tv- en radioshows over de halve planeet, plus de complimenten van Mark ‘BBC’ Lamarr- was het even welletjes.

T99 T-99

In 1999 geeft T-99 de rootsrock voor het de eerst een lekkere schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. Zo maakt het trio vier hoogwaardige (en steevast goed ontvangen!) albums en delen ze en passant podia met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat. Dan is het 2009 en tijd voor een pauze en diverse toffe zijprojecten waarin de drie geniale muzikale vagebonden even hun ei in kwijt kunnen (Cuban Heels, Maison Du Malheur).

Maar het muzikale bloed kroop waar het niet gaan kon: een door Björn -zZz- Ottenheim stiekem in elkaar gehosselde reünie voor een Sleazefest in IJmuiden werd onverwacht een groot succes. Dit leidde tot de release van een doeltreffende ‘Best Of’, getiteld ‘Various Sounds Of T-99’ (Excelsior, 2015). De begeleidende toer sloeg enorm aan. Rockpodia en festivaltenten van Appelscha tot Zundert werden geteisterd door de diep bonkende rootsrock van T-99. Plafonds kwamen naar beneden, koeien begonnen te dansen, programmeurs grijnsden van oor tot oor, en fans van het eerste uur vielen elkaar huilend van geluk in de armen: men had T-99 gemist!

En de muzikale vagebonden van T-99, die hadden zichzelf gemist. En dus is er nu ‘Bedlam!’, een bijna ontsporend album vol muzikale en geniale tekstuele gekte, nog maar net op het spoor gehouden door de beste drie rootsrockers van Nederland.

T99 T-99 Bedlam‘Bedlam!’ verschijnt 3 november via Goomah Music op cd en vinyl. Aansluitend volgt er een uitgebreide clubtour:
17-11 Haarlem – Patronaat TRY OUT
18-11 Deventer – Burgerweeshuis TRY OUT
19-11 Utrecht – dB’s TRY OUT
03-12 Amersfoort – Fluor
14-12 Amsterdam – Paradiso
15-12 Groningen – Vera
16-12 Eindhoven – Wilhelmina
07-01 Hengelo – Metropool
13-01 Den Haag – Paard van troje
15-01 Den Bosch – W2 Poppodium
27-01 Leiden – Gebr de Nobel

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ