Bloody Hammers – Lovely Sort Of Death

Facebookrssmail

Bloody Hammers - Lovely Sort of DeathBloody Hammers is een nog jonge band, opgericht in 2012, uit Charlotte, North Carolina. De band heeft echter al een behoorlijke discografie weten op te bouwen met een gelijknamige debuutplaat in 2012, een opvolger ‘Spiritual Relics’ in 2013 (beide uitgebracht door Soulseller Records) en ‘Under Satan’s Sun’ in 2014. Volgende maand verschijnt het vierde album, het tweede via Napalm Records, ‘Lovely Sort Of Death’.

Muzikaal maakte het gezelschap in de beginperiode een mix van stonerrock met flinke doom invloeden. Inmiddels zijn de rauwe kantjes er wat af. Het album opent met het nummer ‘Bloodletting on the Kiss’ en wat onmiddellijk opvalt zijn de vocalen van zanger / bassist Anders Manga. Het lijkt of Peter Steele herrezen is van de dood, ook muzikaal zou dit een Type O Negative cover kunnen zijn. Muzikaal en vocaal verdient dit nummer dan misschien niet de originaliteit prijs het nummer klinkt wel gewoon lekker. Hetzelfde geldt eigenlijk voor ‘Lights Come Alive’, wederom een nummer dat geschreven is op de leest van Type O Negative.

‘The Reaper Comes’ is een klein gespeeld nummer met simpele zachte gitaaraanslagen, eenvoudig toetsenwerk van Devallia (echtgenote van zanger Anders Manga) en gevoelige vocalen. Een lekker nummer om bij weg te dromen. Het album kent ook wat nummers met wat meer pit, nummers zoals ‘Messalina’ waarbij er een hoofdrol is voor de baslijnen of het wat rockende ‘Infinite Gaze to the Sun’ met een poprock refreintje. ‘Astral Traveler’ is een lekker up-tempo nummer dat er wel ingaat, afsluiter ‘Catastrophe’ is een lekkere afsluiter met goede tempowisselingen.

Bloody Hammers heeft met ‘Lovely Sort Of Death’ een aantrekkelijke plaat. Qua originaliteit scoort de plaat een dikke onvoldoende, de handtekening van Peter Steele c.s. staat erg vet geschreven onder verschillende nummers. De plaat luistert lekker weg en ik denk dat de fans van Type O Negative hier wel iets mee kunnen.

(7,5/10, Napalm Records)

Tracklist:
1. Bloodletting on the Kiss 04:56
2. Lights Come Alive 04:17
3. The Reaper Comes 04:35
4. Messalina 04:52
5. Infinite Gaze to the Sun 05:13
6. Stoke the Fire 04:07
7. Ether 04:35
8. Shadow Out of Time 05:21
9. Astral Traveler 04:29
10. Catastrophe 04:42

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ