The Kills: meer dan een stoere rock chick en wat aanvullend gitaarwerk

Facebookrssmail
the Kills Lowlands
Foto (c) Sander van den Berg, http://www.gig-pic.com

De echte ‘rock chicks’ vind je dit jaar op Lowlands. Het vuizigerockduo The Kills sneed de avonduren van de eerste dag van Lowlands 2016 aan. Het fenomeen powervrouw is gitarist en leadzangeres Alison Mosshart op het lijf geschreven. Samen met gitarist Jamie Hince leveren ze vuizige rockmuziek in verschillende jasjes. Sinds 2000 is The Kills een parel in de scene van de garagerock en op Lowlands lieten ze meer dan goed zien wat ze in huis hadden.

6 Albums rijk, maar toch wordt de set geopend met het titelnummer van de tweede plaat ‘No Wow’. Geheel in haar element laat Mosshart zien dat er nog wel degelijk genoeg rock chicks in de muziekindustrie rondlopen. Een goede start treft The Kills alleen niet. Ze hebben pech dat het vlak voor aanvang van de show regent. Ze verschijnen nu wel voor een volle India tent, maar een groot deel van het publiek zit gevangen in een tent waar ze eigenlijk niet wil zijn.

Alison Mosshart is the queen on stage gewoon zoals je verwacht: in het zwart en met de kin omhoog. Hierdoor heeft de show ook niet veel nodig. De energie die het duo over het publiek laat vallen, doet genoeg om de aandacht erbij te houden. Het nieuwste album ‘Ash & Ice’ dat nog niet zo lang geleden is verschenen werd goed live op de planken uitgevoerd en ‘Siberian Nights’ was de perfecte setsluiter.

Muzikaal gezien vullen Mosshart en Hince elkaar goed aan. Waar Mosshart zich vol overgave laat dragen door haar eigen muziek speelt Hince, met een tikkeltje arrogantie strak zijn solo’s. The Kills is meer dan alleen een stoere rock chick en wat aanvullend gitaarwerk. Het voelde als on-geïmproviseerde improvisatie, maar eigenlijk was het gewoon puike garagerock van de bovenste plank.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ