Symfo Classics groeit uit tot vaste waarde

Facebookrssmail

Symfo Classics met de vocalisten Cindy Oudshoorn, Martin van der Starre en Edward Reekers zorgden voor een volle grote zaal in Hedon. De belangstelling was groot en zorgde er voor dat Hedon na 3 jaar in een nieuw pand te zitten alweer moet verbouwen. Een rij van meer dan een half uur liet zien hoe populair deze formatie al is. Logistiek is de garderobe de bottle neck in het pand waardoor het concert 20 minuten later begon. Voor podia niks bijzonders want dat maken we ook wel eens anders mee. Desalniettemin verontschuldigde Edward zich voor deze uitloop. Het zal te maken hebben, dat ze ook veel in het theater optreden waar het aanvangstijdstip altijd exact wordt nagekomen. De eerste tour was een groot succes en liep van 2015 tot ver in 2016. In 2017 is er sprake van Symfo Classics II met als tour titel ‘Sound & Senses’.

De setlist bestaat uit een aantal oude parels (uit show I) en vele nieuwe nummers waarbij men naar het publiek geluisterd heeft. Asia is een van de vele verzoeken die ze ontvingen na afloop van hun optredens en al in het tweede nummer komt ‘Heat of the moment’ voorbij. Bassist John Wetton overleed begin januari 2017 en krijgt een prominent eerbetoon in de setlist met naast eerder genoemde Asia nummer, U.K. met ‘Rendezvous 6.02’ en het solo nummer van John ‘Behind the battle lines’.

De keuze voor Camel is ook heel goed. Edward vroeg zich al af “welk nummer zullen we dan van Camel spelen?”. De band heeft gekozen voor de plaat ‘Nude’ en speelt het prachtige ‘Drafted’. De rustige nummers worden door Edward vertolkt en Cindy en Martin zorgen voor de nummers die om meer power vragen.

‘Firth of fifth’ van Genesis was ook al aanwezig in de vorige tour net zoals het hoogtepunt van de avond ‘Blinded by the light’ van Manfred Mann’s Earth Band. De 3 vocalisten zijn met name in dit nummer gezamenlijk op goed dreef en weten alles uit dit nummer te halen.

De 2 voor mij onbekende Toto nummers ‘Falling in between’ en ‘Home of the brave’ zijn een grote verassing en behoren tot de hoogtepunten van de set. De set bevat veel hoogtepunten want het leuke van de Symfo Classics opzet is dat je de hoogtepunten van vele symfonische bands te horen krijgt. Yes, Pink Floyd, Kayak, Peter Gabriel, Genesis, Marillion, Supertramp en nog veel meer komen in de 2,5 uur durende show voorbij.

Gelukkig staat men niet alleen bij het verleden stil maar weet Cindy nog een prachtige uitvoering weg te geven van ‘All of me’ van Evanescence. Op een gegeven moment denk je wel waar blijven nu de top 40 hits in deze show? ‘School’ van Supertramp is voorbij gekomen maar verder bijna geen hits. Tegen het eind van de show gaat het tempo omhoog met de bekende symfo hits van Manfred Mann gevolgd door de toegift ‘Mr Blue sky’ van ELO en ‘Land of confusion’ van Genesis. Afgesloten wordt met ‘The show must go on’ van Queen. Deze Symfo Classics show zal zeker nog wel een tijdje doorgaan.

Symfo Classics is inmiddels een begrip geworden en met de kwaliteiten in huis van de vocalisten, maar ook onder andere Joost Vergoossen met heerlijke uitvoeringen op gitaar van ‘Run like hell’ en ‘Shine on you crazy diamond’. Symfo Classics brengt het beste van Symfo men op een hoogstaand niveau en weet het publiek ook te raken. Er zijn nog vele parels die afgestoft kunnen worden en die door Symfo Classics weer prachtig kunnen gaan schijnen, waardoor de bezoekers weer eens diep in hun platenkast /spotify kunnen gaan grasduinen om weer nieuwe zaken te ontdekken.

Foto’s (C) Rene Obdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ