Wolfmother maakt het plaatje op Lowlands compleet

Facebookrssmail

Lowlands_Zaterdag_Wolfmother-2Lowlands zaterdag biedt mogelijkheden voor vele generaties en stijlen. Waar de jongste groep uit haar plaat ging bij Broederliefde probeerden de overige generaties genoeg ruimte te claimen in de Alpha tent. Wolfmother is een Australische psychrockband en sinds kort vlammen ze weer vol gas na een spetterende comeback. Het rocktrio, onder leiding van zanger en gitarist Andrew Stockdale, weet vurige classic hard rock op je af te vuren. En dat op zo’n nivea dat je vanaf het eerste moment wordt omarmd of deze links zal laten liggen. “Hate it or love it”, zoals ze soms ook wel zeggen. Lowlands was er duidelijk over: “Love it!”.

Lowlands_Zaterdag_Wolfmother-5

Wolfmother begon de set met ‘Dimension’; Een geweldige opener die echter wel wat kleine problemen met zich mee brengt. Zangtechnisch zat Stockdale nog niet lekker in zijn vel en ook instrumentaal moest het zich aan alle kanten nog wat opschroeven. Maar nog voor dat het tweede nummer aanving, had Wolfmother haar touwen gespannen en de masten wijd opengezet. En zo knallenden ze recht door zee.

Lowlands_Zaterdag_Wolfmother-7

Ijzersterk front van Wolfmother

De band vormt een ijzersterk front, waardoor het geen Stockdale one-man show wordt. Onderling proberen ook bassist Ian Peres, gitarist en toetsenist Aidan Nemeth en drummer Will Rockwell-Scott steeds boven de ander uit te steken. Het wordt een samenspel waar het publiek van smult. Nummers als ‘Apple Tree’ worden vlekkenloos gespeeld en meegezongen en publiek wist het: dit is een memorabel moment.

Lowlands_Zaterdag_Wolfmother-4

“We are not going home”, benadrukt Stockdale voordat de afsluiter ‘White Unicorn’ wordt ingezet. We zagen het nog maar weining tijdens de 24ste editie van Lowlands dat een mainstage act het plaatje compleet kon maken: Volle bak, strakke set en een uitbundig publiek. Maar bij Wolfmother zagen we dat zeker wel.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Lowlands_Zaterdag_Wolfmother-3

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ