Ruins – Undercurrent

Facebookrssmail

cover_lRuins is een black metal duo uit het Australische Tasmanië. Na 3 albums te hebben uitgebracht via de kleinere labels verscheen het vierde album in 2012, ‘Place of No Pity’, in eigen beheer. Nu 4 jaar later heeft de band van zanger, gitarist en bassist Alex Pope en van drummer Dave Haley een nieuwe start gemaakt. Er werd een platendeal getekend bij Listenable Records en op 28 oktober verschijnt de nieuwe plaat ‘Undercurrent’.

Het album opent met het nummer ‘Shadow of a Former Self’, een wat complex nummer, een nummer dat wat tijd nodig heeft door de veelvuldige wisselingen van riffs en tempo. Wanneer het nummer eenmaal is ingedaald is het subliem. Zo ook ‘Crossroads’, brute black metal met heerlijke grauwe vocalen, de verschillende wendingen in het nummer geven het een bijna progressief karakter.

Heerlijke nummers volgen elkaar op met uitschieters als ‘Rites of Spring’ of titelnummer ‘Undercurrent’. Het meest indrukwekkende nummer is naast opener ‘Shadow of a Former Self’ de afsluiter ‘Symbols from Intent’, smerig, bruut, snel en technisch. Een ware zwarte Tasmaanse, duivelse storm.

‘Undercurrent’ is een lekkere black metal plaat geworden. Ruins heeft een brute black metal plaat weten te combineren met progressieve invloeden. Een spannende plaat volop variatie.

(8,5/10, Listenable Records)

Tracklist:
1. Shadow of a Former Self
2. Crossroads
3. Rites of Spring
4. The Fires of the Battlefields to Survive
5. Certainty the Adversary
6. Undercurrent
7. Filled with Contempt
8. Symbols from Intent

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ