Lords of The Trident – Shadows From The Past

Facebookrssmail

‘Shadows From The Past’ is het vierde volledig album wat de Amerikaanse Power Metal band Lords of The Trident uitbrengt via het Killer Metal Records platenlabel. Mogelijk kunnen mensen deze band kennen uit het voorprogramma van o.a Helloween, Steel Panther, Puddle of Mud, Mushroomhead en Skeletonwitch.

Wat door zanger Ty Christian aanvankelijk was opgericht als sideproject, werd uiteindelijk begin 2008 een echte band doordat Ty Christian’s vorige band ermee ophield. In 2009 bracht de band hun goed ontvangen debuut ‘Death or Sandwich’ uit en vandaar groeide de band steeds verder. In 2013 bracht de band zelf een heuse kerst EP uit genaamd ‘A Very Lords of The Tridant Christmas’.

Op ‘Shadows From The Past’ opent de band met de track ‘Death Dealer’. De band opent gelijk met een flinke uithaler van Ty Christian onder een lekker stevige drumsound. Direct ligt de muziek lekker in het gehoor met lekker klinkend gitaar- en bass spel en stevig drumwerk.

De tracks vormen met elkaar een mooi geheel in sound en vocals. Dit komt duidelijk naar voren op tracks als ‘Zero Hour’, ‘Tormentor’, Reaper’s Hourglass’ en ‘Chasing Shadows’. Ook op de track ‘Figaro’, de langst durende track van dit album, komt dit sterk naar voren. Een rustig intro, prima stevig gitaarspel, vocalen die echt een verhaal vertellen, en drumwerk die je de luisteraar door de gehele track verder leidt.

‘Burn it Down (With Fire)’ is een track met een gastbijdrage van Unleash The Archers zangeres Brittany Slaves. Deze track is duidelijk geïnspireerd op ‘Ram it Down’ van Judas Priest, met flinke uithalen van beide vocalisten en een stevig gitaar- en drumspel.

‘The Party Has Arrived’ is een klassiek intermezzo wat de luisteraar begeleidt naar de volgende track ‘Brothers of Cain’. In deze track wordt direct de sound van stevig gitaarspel weer opgepakt en pakt Ty Christian vocaal uit met een theatraal vocaal spel. Op dezelfde manier zoals de Amerikaanse zanger Meatloaf weleens doet in zijn klassieker ‘Paradise By The Dashboard Light’.

Het enigste jammere is de afronding van het album met de tracks ‘The Nameless Tomb’ en ‘The Gatekeeper’. Beide tracks brengen weinig verrassing met zich mee aan het einde van de plaat doordat de muziek en vocalen precies hetzelfde in elkaar zitten als de rest van het album.

Qua sound is de band niet vernieuwend binnen het Power Metal genre, maar de zowel de muziek als vocals zitten goed in mekaar. Muzikaal gezien is het album zeer zeker onderhoudend, vooral het drumwerk. Productie ook prima en niets op aan te merken. Kortom: een prima Power Metal schijfje voor de diehard liefhebbers en ontdekkers. (80/100) (Killer Metal Records)

Tracklist Shadows From The Past:

1. Death Dealer
2. Zero Hour
3. Tormentor
4. Burn it Down (With Fire) (Feat. Brittney Slayes)
5. Figaro
6. The Party Has Arrived
7. Brothers of Cain
8. Reaper’s Hourglass
9. Chasing Shadows
10. The Nameless Tomb
11. The Gatekeeper

Line Up Lords of The Trident:

Ty Christian – Vocals
Brent Clark – Bass
Aki Shimada – Guitar
Elliot Ignasiak – Guitar
Wade Schultz – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ