Death Alley brengt op 24 februari 2017 Live At Roadburn uit

Facebookrssmail

Optreden op Roadburn is zonder meer een van de meest eervolle momenten voor een band uit de internationale heavy underground. In het geval van Death Alley was hun terugkeer naar Roadburn in 2016 een mijlpaal in de historie van de band. Twee jaar eerder ervoer Death Alley naar eigen zeggen hun eigenlijke geboorte, nadat het zaadje voor wat de band zou worden eerder die winter was geplant in de bunker van Guy Tavares. Dat zaadje kwam tot wasdom toen de band het legendarische festival in 2014 opende in de Cul de Sac en het voor de eerste keer het repertoire presenteerde dat zou leiden tot Black Magick Boogieland.

Na twee turbulente jaren waarin in het Europese en Amerikaanse rockpubliek kennismaakte met de band, was Roadburn 2016 de ultieme gelegenheid om te laten zien dat er meerdere versies van Death Alley bestaan. Gitaarhelden uit intieme persoonlijke kringen werden aangetrokken. Zo haalde Oeds uit zijn The Devil’s Blood jaren Ron van Herpen naar het podium terwijl Dennis Jevin de Groot, zijn wapenbroeder uit Mühr, bij de eenheid betrok. Aldus geformeerd tot Death Alley6 rekt de band de grenzen van het psychedelische en uitgesponnen muzikale spectrum nog verder op.

Op Live At Roadburn hoor je een versie van Selim Lemouchi’s ‘It’s On’, een ode aan een niet-aflatende bron van inspiratie. Het instrumentale ‘666666’ bouwt voort op de muzikale verbintenis tussen de Death Alley6 en vloeit over in het nieuwe ‘Feeding the Lions’ – een amuse van het nieuwe hoofdstuk van Death Alley. Op de B-kant van de plaat hoor je een 22 minuten durende versie van ‘Supernatural Predator’, waarbij deze formatie op het essentiële Roadburn een ongekend krachtige setting vormt, gezien het thema en de historie van dit nummer.

Live At Roadburn komt op 24 februari 2017 uit. Tee Pee Records neemt Noord-Amerika voor zijn rekening, in Europa brengt Suburban Records de plaat uit.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ