Syndrome – Forever and a Day

Facebookrssmail

syndrome_coverSyndrome is het solo-project van Mathieu Vandekerckhove bekend van Amenra, Kingdom en Sembler Deah. Een muzikale ontdekkingsreis welke Mathieu is gestart in 2010. Na het uitbrengen van ‘Now and Forever’ in 2012, welke een dialoog beschreef tussen vader en zoon, vervolgt Mathieu de reis met het nieuwe album ‘Forever and a Day’.

‘Forever and a Day’ is één nummer opgebouwd met in verschillende, indrukwekkende passages, een nummer dat de dialoog beschrijft tussen zoon en vader. Het nummer opent kalm met percussie en melodieus gitaar gepingel waarbij je heerlijk kunt wegdromen. Langzaam loopt de intensiteit wat op en is er meer te horen terwijl het subtiele gitaarspel langzaam naar de achtergrond verdwijnt. Een voorzichtige wending naar symfonische tonen die uitbarsten in een orgie aan geluid. Terug op aarde met de heerlijke, bijna gesproken, lage vocalen welke je kippenvel bezorgen. Verschillende wendingen volgen, donkere melodieën gevold door post-rock passages. Subliem.

De hoes van het album beeldt het bronzen beeld uit dat door Mathieu Vandekerckhove’s vader is gemaakt rond de tijd dat Mathieu geboren werd. Een beeld dat altijd in de woonkamer heeft gestaan en een middelpunt is geweest in de jonge jaren van Mathieu.

Syndrome heeft met ‘Forever and a Day’ een duidelijke evolutie doorgemaakt na de meesterwerkjes ‘Floating Veins’ en ‘Now And Forever’ is deze plaat weer een lust om te beluisteren.

(8,5/10, Consouling Sounds)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ