B.o.s.c.h. – Fleischwolf

Facebookrssmail

Om maar met de deur in huis te vallen: B.o.s.c.h. is een heel slap aftreksel van Rammstein. Hun nieuwe album ‘Fleischwolf’ is zodanig slap dat het eigenlijk de moeite van het luisteren niet waard is. Naar eigen zeggen maken ze een mix van electro, metal, hardcore, punk en rock, maar misschien zouden ze zich beter kunnen richten op een iets smallere selectie en dat goed doen.

Daar waar ik hoopte op een band die minstens zo goed zou klinken als Combichrist en minstens zo toegankelijk zou zijn (ik wilde niet meteen de lat te hoog leggen en Rammstein als uitgangspunt nemen), werd ik geconfronteerd met een album gevuld met nummers die veel op elkaar lijken en bovendien iets missen. De grote gemene deler is dat de tracks vrij saai en voorspelbaar zijn. Dat kan de bedoeling niet zijn. Het genre geeft ruimte genoeg om mooie dingen te maken die niet als eenheidsworst klinken en die per band onderscheidend zijn. Door de hype rond het genre, die met name in Duitsland welig tiert, lijken er steeds meer bands als paddestoelen op te schieten die kwalitatief gewoon niet goed genoeg zijn. Helaas is B.o.s.c.h. er daar één van.

Een positief punt is de combinatie van de bandnaam B.o.s.c.h en de albumtitel Fleischwolf, dat is namelijk ook de naam van een gehaktmolen van Bosch. Dat is dan wel weer grappig gevonden, maar draagt aan de kwaliteit van het album niets bij.

(50/100, Laute Helden / SPV)

Tracklist:
1. Schock
2. Reiz Mich
3. Blender
4. Fleischwolf
5. Jagd
6. Evolution
7. Folgemann
8. Du
9. Das Spiel
10. Zu Sp,t
11. Ritual
12. Macht

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ