Twisted Sister – The Best Of The Atlantic Years

Facebookrssmail

003f2d31Onlangs nam Twisted Sister afscheid van de Europese podia met een wervelend afscheid concert op het Alcatraz Hard Rock & Metal Festival in Kortrijk. Twee weken na dit afscheid verscheen de verzamelaar ‘The Best Of The Atlantic Years’, een verzamelaar die een groot deel van de 40 jarige historie en discografie van de band dekt. Een groot deel, zeg maar gerust het leeuwendeel, maar toch. Buiten dit tijdperk valt de debuutplaat ‘Under The Blade’ uit 1982 dat via Secret Records verscheen. Een gemis natuurlijk doch niet getreurd.

De compilatie bevat toch twee nummers van de debuutplaat te weten: ‘What You Don’t Know (Sure Can Hurt You)’ en ‘Sin After Sin’ en kent verder vele krakers uit de rijke verzameling met top nummers en enkele slappere popachtige nummers. Tijdloze nummers als ‘You Can’t stop Rock ‘N’ Roll’, ‘I Am (I’m Me)’ en ‘The Price’ worden aangevuld met de hits als ‘I Wanna Rock’ en ‘We’re Not Gonna Take It’. Niet alles dat Twisted Sister maakte was even aantrekkelijk, nummers als ‘I’ll Never Grow Up, Now!’, ‘Come Out and Play’ of ‘Leader of the Pack’ hebben bij mij nooit de snaar geraakt maren horen natuurlijk wel in een volledig overzicht. Het laatste nummer op de CD is een niet eerder opgenomen nummer, het betreft hier de Steppenwolf cover ‘Born to Be Wild’.

De band heeft de laatste decennia geen platen meer uitgebracht behoudens de “remake” van ‘Stay Hungry’ getiteld ‘Still Hungry’ en het kerstalbum ‘A Twisted Christmas ‘ in 2004. Dee Snider en zijn kornuiten wisten als geen andere band dat de fans live vooral oude krakers wilden horen. Live waren de shows altijd meer dan vermakelijk en bruiste vooral frontman Dee van de energie. Geen Twisted Sister meer, de heren nemen afscheid met een aardige en vermakelijke compilatie, een CD voor de verzamelaar.

(8/10, Rhino)

Tracklist:
What You Don’t Know (Sure Can Hurt You) (4:46)
I’ll Never Grow Up, Now! (4:08)
Sin After Sin (3:24)
You Can’t Stop Rock ‘N’ Roll (4:42)
I Am (I’m Me) (3:34)
The Kids Are Back (3:18)
I Wanna Rock (3:03)
We’re Not Gonna Take It (3:38)
The Price (3:48)
S.M.F. (3:01)
The Beast (3:32)
Burn in Hell (4:43)
Come Out and Play (5:04)
Leader of the Pack (3:49)
The Fire Still Burns (3:33)
You Want What We Got (4:21)
Hot Love (3:33)
Love Is for Suckers (3:26)
Born to Be Wild (3:28)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ