Wolfpakk – Wolves Reign

Facebookrssmail

Wolfpakk brengt met ‘Wolves Reign’ hun vierde album uit. Begonnen in 2011 en trouw om de twee jaar verschijnt er een nieuwe plaat. Vaste kern is het duo Mark Sweeney en Michael Voss. Ze laten zich ook deze keer weer vergezellen door een keur aan gastmuzikanten. Maar liefst 26 geven Acte de présence, en daar zitten niet de minste namen bij. Zo doen onder meer Biff Byford (Saxon) ,Steve Grimmett (Grim Reaper), Tony Harnell (TNT) en Ronnie Atkins (Pretty Maids) mee. Waarschijnlijk zal het alleen de meest geoefende luisteraar lukken om te herkennen wie er achter de microfoon staat.

De plaat opent bijzonder sterk met ‘Falling’, met een hoofdrol voor Timo Somers van Delain.Een nummer dat de toon zet voor ‘Wolves Reign’. Er wordt uit volle borst gezongen met spetterend gitaarwerk. ‘Run all night’ en ‘Blood Brothers’ zijn wat harder dan de opener terwijl ‘Wolves Reign’ meer een ballad is.
Natuurlijk is het onmiskenbaar de stem van Biff Byford in ‘Blood Brothers’, en ‘No Remorse’ is weer een sterk nummer met een prachtige melodie. ‘Inside the animal mind’ en ‘Spirit of the hawk’ zijn weer wat rauwer. Alle registers gaan open bij het nummer ‘The 10 commandments’. ‘Mother earth’ neemt je ruim 8 minuten mee, met prachtige vocalen van Simone Christinat en het is wel duidelijk dat de gasten met zorg gekozen zijn. Ook ‘Tomorrowland’ is een puntgave song en de plaat eindigt met de rocker ‘I’m Onto You’.

Al met al is het een sterk album geworden met geen enkele slechte song erop. Het is een bijzonder gelukkige verzameling van artiesten die duidelijk laten horen dat ze er zin in hadden.

(85/100, AFM)

Tracklist:
01 Falling
02 Run All Night
03 Blood Brothers
04 Wolves Reign
05 No Remorse
06 Inside The Animal Mind
07 Scream Of The Hawk
08 The 10 Commandments
09 Mother Earth
10 Tomorrowland
11 I’m Onto You

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ