Little Villains – Philthy Lies

Facebookrssmail
LITTLE VILLAINS – PHILTHY LIES

Op 29 maart bracht de Britse band Little Villains hun langverwachte debuut ‘Philthy Lies’ uit via Heavy Psych Sounds. In 2006 werd de band opgericht door niemand minder dan de legendarische Motörhead-drummer Phil ‘Philthy Animal’ Taylor. De band was al begonnen aan de opnames van ‘Philthy Lies’ totdat Phil Taylor in 2015 overleed. In goed overleg besloten de overige bandleden uit eerbetoon aan deze legendarische muzikant het album alsnog uit te brengen.

Samen met de nieuwe drummer Chris Fielden wil Little Villains alsnog de band voortzetten om het gedachtengoed van Phil Taylor te eren. Of hij het echt bewust heeft gedaan is vanaf nu alleen maar giswerk. (Of was het misschien automatisch te verwachten?) Maar al vanaf de eerste noot opener ‘What On Earth’ en de daaropvolgende tracks ‘Attack’, ‘Traitor’,’Running Around’ en ‘I Am Dying’ is het meteen al duidelijk waar de bands drummer zijn voetsporen jarenlang heeft verdiend. Want deze tracks hebben duidelijk een Motörhead-vibe en dan niet alleen qua drumspel, maar ook wat betreft de gitaarriffs en solo’s.

Wel grijpt Taylor terug naar de Punksound in de vroege dagen van Motörhead. Opmerkelijk is de opname kwaliteit van dit album. ‘Philthy Lies’ is opgenomen in demokwaliteit, terwijl je eerder zou verwachten dat daar een redelijke heavy productie aan te pas zou komen. Misschien ook weer bewust gedaan? Wat betreft de muzikale kwaliteiten van de band is de zang onder de maat. Dit is duidelijk te horen op de rustige track ‘Water Under The Bridge’. Sowieso is de track qua sound al moeilijk te plaatsen tussen de rest, maar de zang is vrij vals.

Dit geldt ook verder voor de overige tracks ‘In The Head’, ‘Enemy’, en ‘Got To Grips’. Vooral ‘Got To Grips’ valt qua sound opnieuw weer uit de toon doordat deze eerder een lichte Doom-vibe laat horen. Het is duidelijk dat dit album bestaat uit opnames die nog op de plank lagen gezien de matige kwaliteit.

Voor Motörheadfans zeer zeker waard om te horen wat Taylor de laatste jaren voor zijn overlijden heeft gemaakt. Toch is de sound een tikkeltje voorspelbaar en is de zang vrij matig. ‘Philthy Lies’ is een matige tribute aan de bands legendarische drummer. Phil ‘Philthy Animal’ Taylor had beter verdiend. (60/100) (Heavy Psych Sounds)

Tracklist Philthy Lies

1. What On Earth
2. Attack
3. Traitor
4. Running Around
5. Water Under The Bridge
6. In The Head
7. Enemy
8. Got To Grips
9. I Am Dying
10. Get Out

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ