Brujeria – Pocho Aztlan

Facebookrssmail

brujeria-pocho-aztlan-artworkBrujeria is een Mexicaanse death metal band opgericht in 1989 door Juan Brujo, Fantasma, Billy Gould (Faith No More) and Dino “El Asesino” Cazares (die rond dezelfde tijd Fear Factory oprichtte). Sindsdien is het een komen en gaan, vooral van bassisten en drummers. Tijdens de opnames van de vierde Full-length zit Hongo Jr. achter de drumkit en speelt Fantasma de bas. De vierde plaat ‘Pocho Aztlan’ verscheen op 16 september, en is de eerste die verschijnt via Nuclear Blast.

Brujeria staat bekend om de energieke death metal gebracht met een flinke dosis humor. Met teksten over drugssmokkel, Mexicaanse trots, Satanisme, sex en racisme is er voldoende stof om over te schrijven. Het album opent met het titelnummer ‘Pocho Aztlan’, de titel betekend iets als “Het verspilde beloofde land” en is de van Brujeria bekende snauw naar het Amerikaanse buurland. Zoals we van Brujeria gewend zijn zit het album weer vol met samples, sprookjesachtig gebracht zoals bij het openingsnummer of als nieuwsflits, humorvol en met serieuze ondertoon.

Muzikaal is het een fijn stukje death metal dat dit gezelschap brengt, bruut en snel met lekkere breaks waardoor er eigenlijk geen saai moment voorbij komt. ‘No Aceptan Imitaciones’ en ‘Profecia Del Anticristo’ zijn goede voorbeelden van wat Brujeria brengt, uptempo, fijne breaks, brute vocalen aangevuld met de geniepige vocalen van “Miss botox” Gabriela Dominguez a.k.a. Pititis.

Opvallend lekkere nummers zijn verder ‘Plata O Plomo’, dat zoiets betekend als “geld aannemen of de kogel” en beschrijft de geldende regels in de drugsmokkel of ‘Isla De La Fantasia’ death metal nummers met een lekkere groove. De afsluiter is een Spaanstalige variant van het Dead Kennedys nummer ‘California Über Alles’, zo eindigt het album zoals het begon met een sneer naar de U.S. ‘California über Aztlan’.

Brujeria heeft met ‘Pocho Aztlan’ een lekkere gevarieerde plaat gebracht, een plaat die zeker het luisteren waard is.

(8/10, Nuclear Blast)

Tracklist:
1. Pocho Aztlan 04:10
2. No aceptan imitaciones 03:11
3. Profecía del Anticristo 04:11
4. Ángel de la frontera 03:23
5. Plata o plomo 04:04
6. Satongo 03:26
7. Isla de la fantasía 02:17
8. Bruja 04:09
9. México campeón 02:25
10. Culpan la mujer 02:48
11. Códigos 05:35
12. Debilador 03:20
13. California über Aztlan 03:11

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ