Night Viper – Exterminator

Facebookrssmail

Night Viper is een vrij nieuwe band uit Zweden en levert met ‘Exterminator’ hun tweede langspeler af. De band, die pas bestaat sinds 2014, speelt old school heavy metal en doet dat met verve! Dubbele gitaren die schitterende riffs produceren en afwisselen in de solo’s, beukende drums en de geweldige strot van zangeres Sofie-Lee, die het compleet maakt. Deze 2 dames, ook achter de drumkit vinden we een dame, en 3 heren laten de glorietijden van de jaren tachtig weer herleven met hun sound. Lekker in het gehoor liggende heavy metal zonder poespas, veelal lekker uptempo, met gierende solo’s.

Vooral het titelnummer heeft een lekkere riff, perfect aangevuld met het geschreeuw/gezang van Sofie. Maar deze plaat bevat overigens enkel hoogtepunten, soms wat ingehouden zoals ‘On The Run’, dan weer vol gas! Deze band komt zeer energiek en enthousiast over, met het metal hart op de juiste plaats. Toppers op deze plaat zijn het openingsnummer ‘No Escape’, ‘Going Down’ en het titelnummer, maar eigenlijk ook allemaal! Niks origineel of vernieuwends, maar o zo lekker en goed uitgevoerd, puur genieten! Als ik de band ergens mee zou moeten vergelijken, schiet het Belgische Acid te binnen, zeker dezelfde kwaliteit wat men hier ten gehore brengt!

Night Viper levert met hun tweede plaat zeker een meesterwerkje af, die zeker een luisterbeurt verdient van iedere zichzelf respecterende heavy metal liefhebber. Tevens is de band op 10 december gratis live te bewonderen in de Little Devil, dankzij MMM! Ga deze geweldige band supporten, ze verdienen het!!

(85/100, Listenable Records)

Tracklist:
1. No Escape
2. Summon The Dead
3. Never Win
4. Exterminator
5. On The Run
6. Ashes
7. Going Down
8. Lady Bad Luck
9. Revenge
10. All That Remains

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ