Nieuwe namen voor Roadburn!

Facebookrssmail

roadburn-festival-2017_second-announcmentNa een indrukwekkende eerste rij namen met onder andere Baroness, occulte rockpioniers Coven, artist-in-residence Gnod en exclusieve en unieke shows van Warning, Pillorian en Schammasch, maakt Roadburn nu weer een indrukwekkende rij namen bekend voor het festival dat wordt gehouden in 013, Tilburg. Met wederom enkele headliners: Mysticum brengt een indrukwekkende audiovisuele show naar Roadburn, het nieuwe project van The Bug en Dylan Carlson van Earth, Chelsea Wolfe en Magma als onderdeel van John Dyen Baizley’s curatie en verder Deafheaven, Subrosa, Cripples Black Phoenix, Dälek, Aluk Todolo, Inter Arma, Zu en nog veel meer.

In 1996 tekende Mysticum de blauwdruk voor industrial blackmetal gecreëerd met hun debuutalbum ‘In The Streams Of Inferno’. De invloedrijke band treedt niet vaak op, maar staat bekend om hun indrukwekkende podiumopstelling en is alleen daarom al onmisbaar op zaterdag 22 april. Dat Deafheaven ooit op Roadburn zou staan, leek slechts een kwestie van tijd. Het is de Amerikaanse band gelukt om extreme metalfans in één ruimte te krijgen met shoegaze-, post-rock-, en post-metalfans. Hun muziek omvat dan ook al die genres. Deafheaven speelt op donderdag 20 april.

John Dyen Baizley heeft de eerste twee namen voor zijn gecureerde line-up bekend gemaakt op vrijdag 21 april. Chelsea Wolfe stond in 2012 al op het festival en kwam vorig jaar als gastzangeres het podium op bij de ‘Blood Moon’ set van Converge. Magma maakte diepe indruk op Roadburn 2014 met hun rudimentaire progressieve rock. Een set waar tot op de dag van vandaag nog steeds veel over nagepraat wordt. Dit jaar spelen ze het album ‘Mekanïk Destruktïw Kommandöh’ uit 1973 integraal.

Hoewel ze muzikaal uit compleet verschillende universums kopen, zullen The Bug (grensverleggende producer Kevin Martin) en Dylan Carlson (brein achter stoner/doom-rockers Earth) gezamenlijk optreden op zaterdag 22 april. Americana versus industrial, minimal versus pulserende beats, metal versus electronica… niemand weet wat er precies te wachten staat, maar dat de muren tot in de voegen zullen trillen, moge duidelijk zijn.

Subrosa’s nieuwe album ‘For This We Fought The Battle Of Ages’ is pas twee maanden uit, maar wordt nu al een toekomstige classic genoemd. Roadburn is dan ook blij dat ze het album op donderdag 20 april integraal spelen. Daarnaast speelt de band op vrijdag 21 april een exclusieve semi-akoestische set onder de noemer ‘Subrosa – Subdues’.

Verder zijn bekend gemaakt: Cripples Black Phoenix (mix van progrock en post-rock), Dälek (de eerste hiphopact ooit op Roadburn), Ahab (speelt debuutalbum ‘The Call Of The Wretched Sea’ integraal), Zhrine (inktzwarte deathmetal uit IJsland), Audn (atmosferische blackmetal, ook uit IJsland), Aluk Todolo (speelt nieuw album ‘Voix’ integraal), Zu (avant-gardistische metal), Inter Arma (mix tussen black-, death- en doom- en prog-metal), The  Doomsday Kingdom (nieuw project van Leif Edling van Candlemass), Wretch (eerste Europese optreden ooit), Slomatics (trage doom en sludge), Woe (Amerikaanse blackmetal), Ultha (gitzwarte atmosferische blackmetal) en Emptiness (mix tussen blackmetal, doom en elektronica).

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ