Nuclear Devastation – Inferno

Facebookrssmail

coverNuclear Devastation is een band uit Amsterdam opgericht in 2010. Na een demo in 2012 volgde de EP ‘Extinction and Decay (Dirty Birds Session)’ in 2013, los van 2 splits bleef het verder stil. Die stilte is over, Nuclear Devastation bracht op 20 oktober de debuut Full-length uit. Het album kreeg de titel ‘Inferno’ en verscheen via het kleine label Wolves of Hades. Voor wie de band graag in een genre hokje wil plaatsen, de muziek van Nuclear Devastation laat zich het best omschrijven als blackened death metal al vang je het concept daar niet volledig mee.

‘Inferno’ opent met het intro ‘Slitted Tongues’ dat overloopt in ‘Enslaved by Sorrow’, en dit nummer alleen al bewijst dat er meer is dat Nuclear Devastation te bieden heeft. Muzikaal, sterk gitaarwerk, agressieve vocalen, strakke drums en een geweldige gitaarsolo maken het nummer aantrekkelijk en veelzijdig. ‘Baptised in Hellfire’ knalt uit de startblokken, brute smerige vocalen van zanger Geor geven een zwarte glans aan het death metal nummer. Het gitaarwerk van Geor en Tadzio in dit nummer zorgen voor een progressief geluid.

Sterke, snelle en brute nummers als ‘Rotting in Guilt’, ‘Extinction and Decay’ en titelsong ‘Inferno’ blazen je omver en hebben toch een zekere vorm van souplesse door het technische gitaarwerk. Het met thrash riffs opgebouwde ‘Abandon All Hope’ geeft weer een ander kant van Nuclear Devastation weer met strakke breaks.

Nuclear Devastation brengt met ‘Inferno’ een lekkere debuut album, bruut en veelzijdig. Absolute toppers op deze plaat zijn ”Enslaved by Sorrow’ en ‘Baptised in Hellfire’.

(8/10, Wolves of Hades)

Tracklist:

1. Slitted Tongues 01:50
2. Enslaved by Sorrow 05:39
3. Baptised in Hellfire 03:24
4. Rotting in Guilt 05:33
5. Extinction and Decay 02:39
6. Inferno 03:13 Show lyrics
7. Abandon All Hope 03:14
8. Plagued by Neglected Hopes 03:34

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ