Funeral Whore – Phantasm

Facebookrssmail

Funeral Whore Phantasm Cover PRINTDe Beverwijkse death metal band band Funeral Whore is opgericht in 2006. Na wat demo’s en splits verscheen in 2012 de eerste full-length getiteld ‘Step Into Damnation’. Rondom de kern, bestaande uit zanger / gitarist Roy en lead gitariste Kellie, zijn er door de jaren heen wat wisselingen geweest maar is de line-up vanaf 2013 stabiel met Nick achter de drums en van Dune op bas. Er werd getekend bij
F.D.A. Rekotz en binnenkort verschijnt de tweede full-length met de naam ‘Phantasm’.

De spanning wordt opgebouwd met een Exorcist achtig intro waarna het geweld los barst, brute death metal met titelsong ‘Phantasm’ en in een adem gaan we door met ‘Evil Manifestation’. Bruut en snel met strakke drums, sterk gitaarwerk en grauwe zang die voor mijn gevoel net iets te veel naar de achtergrond gedrukt is. Voor wie nog niet gereanimeerd moest worden na de eerste brute nummers kan na ‘ Reanimated’ met het nummer ‘The Tall Man’ even tot rust komen. ‘The Tall Man’ is een old school death metal nummer waarbij het tempo wat zakt een nummer wat meer “groove” heeft en waar meer ruimte is voor solowerk. ‘The Graveyard Silence’ is ook zo’n nummer dat langzaam op gang komt en er meer ruimte is voor muzikale inbreng, bruut snel tussenstukken zorgen hier voor de afwisseling. ‘Morningside Cemetery’ is dan echt een van mijn favoriete nummers, lekkere tempowisselingen met trage zware stukken en het standaard up-tempo werk.

Funeral Whore heeft met de tweede plaat een knap staatje brute death metal uitgebracht. De nummers waar het tempo iets zakt zijn zonder meer de betere en geven gitariste Kellie de ruimte te soleren.
Jammerlijk is dat de zang in de mix te ver naar de achtergrond is gedrukt.

Het album is vanaf 18 maart verkrijgbaar op CD en jawel voor hen die die hunkeren naar nostalgie, op tape.

(8/10, F.D.A. Rekotz)

Tracklist:
01. Phantasm
02. Evil Manifestation
03. Reanimated
04. The Tall Man
05. Population None
06. The Graveyard Silence
07. When Life Turns To Ashes
08. Down The Abyss
09. Morningside Cemetery
10. Only The Coffins Remain
11. The Mortuary At Night

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ