Red Fang – Only Ghosts

Facebookrssmail

onlyghosts_3000De stonerrockers van Red Fang uit Portland, Oregon bestaan sinds 2005 en kunnen geschaard worden onder de noemer “hardst werkende band”. Ze touren ontzettend veel en lang en maken videoclips aan de lopende band. ‘Only Ghosts’ is hun 4e studio album. Red Fang is muzikaal gezien het broertje van Clutch en misschien ook wel een beetje van Mastodon. Nummers worden gezongen door zowel de gitarist Bryan Giles als bassist Aaron Beam. De muziek van de band hoort thuis in de categorie “de betere boze mannen muziek”.

De stijl van Red Fang is vooral de gitaren lekker laag gestemd (‘The Smell Of Sound’) waardoor sommige nummers een heerlijke hypnotiserende sfeer krijgen. Je kan de muziek van de band het beste plaatsen onder Stonerrock en Sludge Metal. De band heeft in de scene ook een hoop bekendheid gekregen door hun super geestige maffe videoclips. Er komt altijd veel bier in voor en er gaat van alles kapot.

Hun nieuwe album ‘Only Ghosts’ telt 10 nummers en persoonlijk denk ik dat (voor de Vinyl liefhebbers) kant B het meest gedraaid zal worden. De tweede helft van deze plaat is wat mij betreft de winnaar. Vanaf het nummer ‘Not For You’ wordt het alleen maar beter namelijk. Toch denk ik ook wel dat sommige fans van het eerste uur enkele nummers op de nieuwe plaat een klein beetje te commercieel vinden maar ik gok dat de band deze heeft geschreven om een stap voorwaarts te kunnen maken en op deze manier gokken op een grotere aanhang en grotere zalen om te kunnen bespelen. De plaat staat weer bol van heerlijk logge zware riffs en hoekige ritmes. Deze plaat moet je gewoon luisteren op volume 11!!

(8/10, Relapse Records)

Tracklist:
Flies
Cut It Short
Flames
No Air
Shadows
Not For You
The Smell Of The Sound
The deep
I Am ghost
Living In lye

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ