Khaos-Dei – Opus II: Catechism

Facebookrssmail

khaos-dei_opusii-catechism_covecdKhaos-Dei Is een black metal band afkomstig uit Normandische Rouen. De band is opgericht in 2013 en zonder demo’s of andere zaken in eigen beheer te hebben verscheen in 2015 het debuutalbum ‘Tell Them Lucifer Was Here’ via Osmose Productions. Op 25 november verschijnt de opvolger ‘Opus II: Catechism’ via hetzelfde label. Khaos-Dei, overigens niet te verwarren met de genre en plaatsgenoten van Chaos Dei, “What’s in a name”.

De teksten van Khaos-Dei zijn Franstalig en hebben traditie getrouw betrekking op het Satanisme en de dood. Na het intro trappen we af met ‘A L’enfant Du Diable’. Een nummer dat meteen de aandacht vraagt, een sterk en technisch nummer met melodie en voortreffelijke vocalen van Patrick Vernhes. Sterke composities als bijvoorbeeld ‘Le Noyau Du Chaos’ weten te overtuigen met tempowisselingen en strakke breaks.

Het gitaarwerk en de vocalen zijn top maar de drums blijven wat achter. In een nummer als ‘Où Vous Tomberez’ zijn de drums, vooral in de snelle stukken, wat eentonig. Wanneer het tempo eruit gaat, gaat ook het drumwerk een niveau hogerop. Op zich jammer maar ook niet meer dan dat, er valt voldoende te genieten van nummers als ‘Sous La Banniere Noire’, ‘Une Armee Entiere’ en het bijna 10 minuten durende en geweldige ‘La Ou Les Mots Ne Parlent Plus’.

De naam Khaos-Dei mag dan niet uitblinken van originaliteit, muzikaal hebben de heren het dik voor elkaar. ‘Opus II: Catechism’ is een sterke plaat geworden, een die in mijn platenkast zal opduiken.

(8,5/10, Osmose Productions)

1. Prelude
2. A L’enfant Du Diable
3. Au Fond
4. Le Noyau Du Chaos
5. Où Vous Tomberez
6. Dans Nos Abimes (Melek-Tha)
7. Sous La Banniere Noire
8. Une Armee Entiere
9. Pret A Servir
10. La Ou Les Mots Ne Parlent Plus
11. Allegeance

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ