Lamb Of God – The Duke

Facebookrssmail

lamb-of-god-the-duke-artworkDe winnaar van de Metal Hammer Golden Gods Award 2016 voor beste live band komt met een 5 track EP ‘The Duke’ als opwarmer voor hun later te verschijnen studio plaat. Twee nieuwe songs aangevuld met 3 live nummers o.a. van Rock Am Ring (Germany) en het Bonnaroo Festival (USA) 2016.

Wat direct opvalt aan het titelnummer van deze EP ‘The Duke’ is dat Randy Blythe zowaar kan zingen! Persoonlijk vind ik dit een zeer interessante ontwikkeling. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het volledige album van de band en of daar nog meer “gezongen” nummers op komen te staan. Ik ben positief verrast! Daar waar Opeth het tegenwoordig laat liggen om een combi te maken tussen grunten en zingen kiest Lamb Of God juist dat pad om in te slaan. En ik kan je zeggen…..het klinkt zeker niet verkeerd!

Voor alle die-hard fans die erg zijn geschrokken van het nummer is het tweede nieuwe nummer ‘Culling’ weer een ouderwetse Lamb Of God Math Metal knaller waarop Randy weer lekker los gaat en kan laten horen dat zijn avondeten niet zo goed is gevallen bij hem. De 3 live nummers zijn opgenomen tijdens de laatste tour van de band ter promotie van hun laatste plaat ‘VII: Sturm Und Drang’.

(8/10) Nuclear Blast Records

De volledige tracklist van de EP is:
The Duke 4:31
Culling 3:33
Still Echoes (live at Rock Am Ring) 4:35
512 (live at Bonnaroo) 4:49
Engage The Fear Machine (Live at Bonnaroo) 4:48

De EP klokt een kleine 25 minuten aan wederom heerlijke Lamb Of God liefdesliedjes!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ