Eternal Halloween – Eternal Halloween

Facebookrssmail

dcc876bc01c3e91f2066faa7616bc1db26e149a1Het uit Amerika afkomstige Eternal Halloween heeft op 24 oktober hun debuut album gelanceerd genaamd ‘Eternal Halloween’. Hun muziek heeft een eigen sound die valt te omschrijven met de volgende woorden: horror, romantiek, erotiek , theatraal. In hun thematiek willen ze spot drijven met stereotypes en de moderne maatschappij. Onderwerpen als; religie, economie en de muziekindustrie worden dan ook niet vermeden. De band heeft invloeden benoemd als onder andere Rob Zombie, Marilyn Manson en Rammstein. Door het vele gebruik van samples en vage elektronische geluiden hoor je dit duidelijk terug in alle nummers.

Vanaf het begin wordt je gegrepen door de freaky sound. ‘Welcome To The Show’ heeft een lang intro, die naar een explosief geluid over gaat in een bombastische rockend nummer. Zanger Dave Devil maakt gelijk indruk met zijn unieke stem geluid. Hij klinkt gemeen, eng, duister en is zeer zeker spannend te noemen. In Eternal Halloween wordt er sterk geopend. De riffs en het ritme doet denken aan Rammstein. Wat naast de zang opvalt is dat drummer Markus Mortem en Katryna Dravon op de bas meer op de voorgrond treden. Hun samenspel is tof en bepalend voor de hardere sound in dit nummer.

Ook in ‘Two Bullets’ weer een hoofdrol voor bassiste Katryna Dravon in het intro. De opbouw in dit nummer is rustiger. De toetsen bemand door Rudolf Dionkeldei in combinatie met het gitaarspel van Damien Schweinsteiger zorgen voor een mooi vol geluid. De dreiging in het nummer is spannend en passend bij het thema vreemdgaan, wraak. Het daarop volgende thema in ‘Hookers_Blow’ past goed bij de stem van zanger Dave Devil. Viezigheid en zijn stem werken echt goed samen. Het gebruik van samples in dit nummer is echt top gedaan. Het ritme en de lopende riff zijn lekker. Het af en toe rauw opentrekken door inbreng van gitaren past goed. Het geheel is vulgair en daarmee fantastisch.

Een smerig geluid zou je ook verwachten bij een titel als ‘Strip for me’, echter zijn hier meer rock invloeden hoorbaar. Met duidelijke invloeden van Marilyn Manson blijft het wel een spannend nummer. De opening is meteen pakkend en heeft een hoog gehalte voor publieksparticipatie. Het nummer is meer up tempo, en kent ook wat betreft zang meer variatie. De solo gitaar gedurende het hele nummer is sterk en maakt de sound lekker rockend. Een hoog gehalte voor publieksparticipatie kent ook het intro van ‘The Sabbat (you’re one of us)’. Het intro is voor drummer Markus Mortem. Ook de bas speelt weer een belangrijke rol. De inbreng van de toetsen brengen de rust, en vormen een mooi geheel met het duistere stemgeluid van Dave Devil. De gitaarsolo’s zijn weer sterk, met name naar het einde van het nummer. Er wordt afgesloten met een ballad ‘Devil’s Cry’. Dit nummer heeft alles: mooi gevoelig spel op een piano, mooie zuivere / duistere zang, strijkers, samples van een koor, blazers, samenzang. Gedurende het hele nummer is er een goede spanningsopbouw die boeiend blijft door de vele variaties in geluid. De dreigende opbouw naar het einde toe maken het af. Met daarna weer bijna serene rust is dit zeer tof gedaan.

‘Eternal Halloween’ is een ijzersterk debuutalbum. Het gaat in goede aarde vallen bij fans van Rob Zombie, Rammstein. Door de freaky sound gaat het je geen moment vervelen. Hou je van een beetje apart, dan is dit een echte aanrader.

(8/10, Into The LimeLight Records)

Tracklist:
• Welcome To The Show
• Eternal Halloween
• Don’t Scream At Me
• Two Bullets
• Hookers_Blow
• Non Funny Clown
• Bulletproofed
• Strip For me
• Fake God’s
• The Sabbat (you’re one of us)
• Devil’s Cry

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ