Sordide – Fuir la Lumière

Facebookrssmail

cover-2500_2500Sordide is een black metal band uit het Franse Rouen. In 2012 verscheen de debuutplaat ‘La France a peur’ en nu, vier jaar later is het tijd voor de opvolger ‘Fuir la Lumière’. De band bestaat uit een drietal: Nemri verzorgt vocalen en de drums, Nehluj doet zang en hanteert de gitaar en Lord Telümehtår plukt sinds 2015 aan de dikke snaren.

Het album opent met een vette blastbeat in het nummer ‘L’Incendiaire’, de duo vocalen zijn verassend sterk, zo ook het gitaarspel in dit nummer. Lekkere tempowisselingen en steeds weer die up-tempo drumpartijen die tot de verbeelding spreken. ‘Révolte’ is een wat chaotisch nummer, een simpele punkachtige baslijn vormt een sterke basis maar de gitaar die dwars door het nummer speelt / soleert verstoort de harmonie op een negatieve manier.

Het lange mid-tempo nummer ‘L’Ombre’ kent in tegenstelling tot de voorganger sterk gitaarspel naast een voortreffelijk ritme. Een sterke baslijn, krachtige drums en gitaar partijen die de aandacht grijpen en boeien van begin tot eind. De asgrauwe vocalen maken een mooi geheel. Dat de mannen kunnen musiceren blijkt uit het nummer ‘Trop tard’, een up-tempo nummer dat progressieve invloeden kent en heerlijk weg luistert en met 3 minuten op de klok eigenlijk te kort duurt.

Lange nummers zijn voor Sordide geen uitzondering, titelnummer ‘Fuir la Lumière’ telt een dikke 9 minuten. Verschillende wendingen en tempowisselingen zorgen dat het nummer geen moment verveelt, opvallend zijn de smerige vocalen. Het licht ontvluchten en schuilen in de ultieme duisternis is hier het motto. Het album besluit met het nummer ‘Sans regrets’ een lekkere afsluiter passend in het geheel, het moge duidelijk zijn dit album heb ik beluisterd en zonder spijt.

Sordide heeft met deze plaat een heerlijk werkje afgeleverd, een plaat die de gemiddelde liefhebber van black metal kan waarderen.

(8/10, Avantgarde Music)

Tracklist:

1. L’Incendiaire 07:43
2. Révolte 05:52
3. L’Ombre 08:33
4. Trop tard 02:56
5. Salis par la haine 05:53
6. Fuir la lumière 09:34
7. Sans regrets 08:33

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ