Vampyromorpha – Fiendish Tales Of Doom

Facebookrssmail

27354Dit tweemans project uit Wurzburg (D) is sinds 2 jaar bezig en komt met een aardige plaat op de proppen. Nadat men het album ‘Fiendish Tales Of Doom’ eerst in eigen beheer heeft uitgebracht (oktober 2015) is men nu opgepikt door Trollzorn Records, eveneens uit Duitsland.

Diverse invloeden van Pentagram tot aan Sisters of Mercy zijn hoorbaar in de muziek en vocalen. Hiermee zet men meteen het kader uit waarbinnen men zich begeeft. Men kopieert niet zo maar blindelings deze voorbeelden, maar de aanwezigheid is zowel hoorbaar als voelbaar. De doomy nummers swingen en de aangename stem doet de rest.

‘Deliver Us From The Good’ zet voorzichtig in en men zingt zwartgallig ‘because evil, always wins’. Dit donkere aspect geeft dit album net wat extra’s. Tijdens het album worden er diverse verhalen muzikaal vertolkt en dit doet men met overgave en kunde. Het Hammond orgel is zeer verdienstelijk aanwezig in ‘Haxanhammer’, zo ook de stuwende gitaar. Opzwepende drums en het dreigende refrein maken het een herkenbaar en gemakkelijk meezingbaar nummer, dit al na slechts een paar maal beluisteren.

De lijn trekt men lekker door met het volgende nummer. Ook hier weer de prettige ondersteuning door het typische Hammond geluid. De solo’s in de diverse nummers kloppen ook en hebben wel degelijk een toegevoegde waarde binnen het geheel. De solo wordt door hen gebruikt als effectief onderdeel binnen de muziek en niet als een overbodig stuk gereedschap. ‘Satan’s Palace’ is het magnum opus van de plaat en met zijn 9:21 minuten tevens het langste nummer. Wat een klasse nummer, lekker donker maar zo licht verteerbaar. Opvallend aan eigenlijk alle nummers is dat men zeer goed in staat is, nummers te schrijven die vrij snel herkenbaar zijn en je spontaan aan het bewegen krijgen. Men sluit gevoelig af met een zeer goed uitgevoerde cover van Fleetwood Mac: ‘I’m So Afraid’. Het refrein in het middenstuk met aansluitend een gevoelige lange solo is zeer sterk en tijdloos. Het past precies bij de rest van de nummers en is hiermee de ideale afsluiter van dit lekker geproduceerde album.

Graag zou ik ze een keer live aan het werk zien, hopelijk is men inmiddels op zoek naar sessie / live muzikanten om hier gevolg aan te kunnen geven.

(8,5/10, Trollzorn Records)

1. Deliver Us From The Good
2. Haxanhammer
3. Metuschelach Life Cycle
4. Satan’s Palace
5. Bacchus
6. Peine Forte Et Dure
7. I’m So Afraid (bonus)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ