Metallica komt op nummer één binnen in de Album Top 100

Facebookrssmail

MetallicaHet album ‘Hardwired… To Self-Destruct’ van Metallica is vandaag binnengekomen op de hoogste positie in de Album Top 100. ‘Hardwired…To Self-Destruct’ is het elfde studioalbum van Metallica. Vorige week verspreidde de band uit Los Angeles videoclips bij alle nummers van het nieuwe album. Daarnaast is online ook de videoclip te zien van het nummer ‘Lords Of Summer’ dat als bonus op de DeLuxe-edi tie van ‘Hardwired… To Self-Destruct’ staat.

Het nieuwe album is de opvolger van het succesvolle ‘Death Magnetic’ uit 2008. Metallica werkte op het nieuwe album samen met producer Greg Fidelman, die ook betrokken was bij de totstandkoming van ‘Death Magnetic’. Naast de standaard-versie van het album ‘Hardwired… To Self-Destruct’ zijn op de Deluxe-versie ook extra nummers te horen waaronder ‘Lords Of Summer’ en ‘Ronnie Rising Medley’. Dit laatste nummer schreef Metallica voor het Ronnie James Dio tribute album. De covers ‘Remember Tomorrow’ van Iron Maiden en Deep Purple’s ‘When A Blind Man Cries’ staan eveneens op de Deluxe-versie.

Metallica werd in 1981 in Los Angeles opgericht door Lars Ulrich en gitarist en zanger James Hetfield. De band is een van de meest invloedrijke en succesvolle rockbands met 110 miljoen verkochte albums wereldwijd, waaronder de klass ieker ‘Metallica’ uit 1991, dat beter bekend staat als ‘The Black Album’. ‘Death Magnetic’ is de laatste plaat uit 2008 en werd in Nederland bekroond met een platina award. De band heeft talloze awards gewonnen, waaronder negen Grammy Awards, twee American Music Awards en meerdere MTV Video Music Awards. In 2009 werd Metallica opgenomen in de prestigieuze Rock And Roll Hall Of Fame.

Metallica  Hardwired to selfdestruct

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ