Stick to your Guns verplettert NEXT in 013

Facebookrssmail

Het is 15 november als er in Tilburg een mooie hardcore lineup klaar staat, met als headliner Stick to your Guns, die “recent” (lees; in juli) een nieuw album, ‘Spectre’ hebben uitgebracht. Op deze tour, die in het teken staat van dit album, wordt de Amerikaanse band vergezeld door landgenoten Knocked Loose, het Franse vijftal van LANDMVRKS en het Amerikaanse kwartet van Soul Blind.

De avond begint om zeven uur, als Soul Blind het podium betreed. De band wordt omschreven als een mix tussen grunge en shoegaze, waarbij vooral het eerste genre duidelijk terug te horen is. De heren zelf staan op het podium een beetje mee te deinen op hun muziek, maar veel publieksinteractie is het niet. Neem daarbij mee dat de band een vreemde eend in de bijt is op deze tour en het zal je niet verbazen dat er weinig beweging in het publiek te zien is. De muziek die gespeeld wordt klinkt echter goed, en met een goede accentuerende lichtshow is het in ieder geval een goede set om mee in te komen voor deze avond.

Het is nog geen uur na de start van Soul Blind als we mogen beginnen met het afbreken van de spreekwoordelijke tent; LANDMVRKS duikt er sterk in en opent met “Lost in a Wave”. Direct zodra de bass binnenkomt opent een pit zich die de rest van deze avond niet meer weg te denken is. Frontman Florent Salfati is erg actief op het podium en weet het publiek goed op te zwepen. Het geluid van de set is erg goed geregeld en de lichtshow reflecteert de snelle, harde energie van de band.

Knocked Loose staat al enige tijd bekend als een band met extreem stevige liveshows. Deze avond in Tilburg is daar geen uitzondering op; zowel de band als het publiek zitten vol energie. Een dikke pit, een stroom aan stagedivers en een boel aan sterk muzikaal gedreun lijken een gegeven. Een zeer simpele lichtshow en een strakke geluidsmix ondersteunen de set. Het enige minpunt is dat frontman Bryan Garris niet altijd even duidelijk te horen is; dit haalt echter niet weg dat hij een sterke aanwezigheid heeft op het podium en het publiek meermalig weet te vertellen wat te doen.

Eindelijk is het tijd voor Stick to your Guns; voordat de set begint is (zoals gebruikelijk) Take on Me van Aha te horen. De band speelt een ijzersterke set; de band speelt muzikaal strak, is lekker energiek op het podium en frontman Jesse Barnett weet het publiek goed met zich mee te trekken. Neem een goede lichtshow en een opgewarmde, uitverkochte zaal mee in de vergelijking en er bestaat geen twijfel meer over of deze show een succes is. Hoewel de tour in het teken staat van het nieuwste album ‘Spectre’, heeft de band er voor gekozen hier een redelijk aantal nummers van oudere albums in te mixen; op zich natuurlijk niks raars als je je bedenkt dat de band al bijna 20 jaar bestaat.

Al met al was dit dus een geslaagde avond, waarbij alleen al de energie in de zaal om van te genieten was. Het geniale muzikale geweld dat hiermee gepaard ging zorgde er voor dat dit een topavond was!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ