Asteroid – III

Facebookrssmail

asteroid-iii-digital-cover-webBij Fuzzorama records hebben ze iets met getallen als albumtitel. Eerder dit najaar brachten de Truckfighters, de oprichters van het label, hun vijfde album uit, getiteld V. In november is het de beurt aan Asteroid, die hun derde album III hebben genoemd.

Asteroid, opgericht in het Zweedse Örebro in 2003, staat bekend om haar bluesy psychedelische fuzz rock geluid. De band hing in 2013 de gitaren aan de wilgen maar kwam daar in 2015 op terug. Na een aantal cryptische tweets keerde Asteroid terug op het podium. Haar comeback show was in februari 2016 in Athene in het voorprogramma van All Them Witches. In november 2016 is Asteroid helemaal terug met haar derde album ‘III’.

Het album opent met ‘Pale Moon’, dat bedrieglijk rustig begint met een ijle gitaar en een langzaam aanzwellende bas en uitmondt in donderende stoner. Net op het moment dat je denkt dat het een instrumentaal nummer is valt de zang in. Hiermee de toon gezet is.

Asteroid betoont zich een meester in het opbouwen van een sfeer. In ‘Last Days’ hoor je ronkende rock, de grommende bas en gedragen zang worden omlijst door afwisselend gierende en rinkelende gitaren. Het onheilspellend grommende ‘Til’ Dawn’ doet met zijn bluesy riffs bij vlagen denken aan Graveyard.

Het fabelachtige ‘Wolf & Snake’ is met zijn stuwende fuzzy riffs een van de hoogtepunten van het album en dan moet de geweldige psychedelische gitaarsolo nog komen! ‘Wolf & Snake’ eindigt prachtig slepend en klein. Wat weer de opmaat vormt voor het prachtige en kleine ‘Silver & Gold’ waarin de meerstemmige zang excelleert.

In ‘Them Calling’ grommen de fuzzy riffs weer als vanouds en met een eerste zin als “Now I stand at the gates of hell, waiting for you to arrive” is de dramatische toon gelijk gezet. Dit is Asteroid op zijn best rauw, psychedelisch en dramatisch.  In het psychedelische ‘Mr. Strange’ vervult de zang weer een dramatische hoofdrol. Tot uit het nieuws de geweldige spacy gitaarsolo alle aandacht naar zich toe trekt.

‘III’ is een geweldig album van een band die volkomen onterecht weinig bekend is in ons land. Asteroid is alles wat een rock ’n roll band moet zijn: Rauw, psychedelisch en dramatisch, maar Asteroid weet ook prachtige verhalen te vertellen. Ik ben heel benieuwd naar een live show van de band (8,5 / 10)

‘III’ wordt uitgebracht door Fuzzorama Records.

asteroidpress_jimmi

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ