Rock Wolves – Rock Wolves

Facebookrssmail

rockwolves_cover_press_releaseDrummer Herman Rarebell was tussen 1977 en 1995 drummer bij de Scorpions. Na zijn vertrek bij die band werd het heel stilletjes rond de slaginstrumentalist tot hij in 2007 opnieuw opdook met het alleen in eigen land verkrijgbare ‘I’m Back’. De Duitse trommelaar kreeg opnieuw de smaak te pakken en nog geen jaar later verscheen zijn boek, My Life As A Scorpion. Ondertussen wil hij ook als muzikant opnieuw iets betekenen en hij richtte zijn solo band Herman Ze German opnieuw op. In 2015 toerde hij rond met Temple Of Rock het geesteskind van die andere Schenker, Michael. Tussendoor verscheen hij geregeld als gast van zijn vroegere band maar voor de rest bleef Rarebell de voorbije twintig jaar geboekstaafd als de ex-drummer van Scorpions.

Met de release van ‘Rock Wolves’ komt alvast een einde aan die stilte, want met dit debuut van het trio Rarebell, Voss (Michael, Mad Max) en Gudze (H-Blockx) is Herman helemaal terug op het heavy rock podium. Het drietal trakteert ons op deze kennismaking op twaalf gedreven rocksongs die vervlogen tijden doen herleven. Met de opener ‘Rock The Nations’ weten ze al direct te overtuigen. Deze flink uit de kluiten gewassen meezinger zet meteen een veelbelovende toon voor het vervolg van het album.

Rarebell was vroeger in zijn schorpioenen jaren een van de drijvende krachten achter heel wat composities en die ervaring van toen hoor je duidelijk terug op ‘Surrounded By Fool’, dat duidelijk naar zijn late seventies periode in zijn voormalige band verwijst. Het trio weet ook heel goed hoe goede rocksongs moeten klinken en met een zanger als Michael Voss, weet je ook dat de nummers die je schrijft ook vocaal toppers zijn. Rock Wolves brengt ons geen vernieuwing, maar dat is ook niet direct wat we verwachten van dit drietal. Twaalf gedreven rockers die lekker swingen en waarvan je vrolijk wordt in deze duistere tijden zijn altijd mooi meegenomen.

Originaliteit is bij sommige songs ook heel ver te zoeken. Neem nu ‘I Need Your Love’. In zijn vorige band zou dat voor Rarebell garant staan voor een melige ballad, maar bij Rock Wolves kom je dan van een bekaaide reis thuis. Van bij de eerste aanslag schotelen ze je een bluesy rocksong voor die zich naar het einde toe ontspint als een catchy rocker waar de heren te leen gegaan zijn bij Def Leppard ten tijde van ‘Hysteria’.

Voor de liefhebbers van ballads hebben we trouwens goed nieuws want met het schitterende ‘Nothing’s Gonna Bring Me Down’ en afsluiter ‘Lay With Me’ laten de heren horen dat ze ook van de juiste plakkende kaas gegeten hebben. Bij ‘Lay With Me’ hebben ze trouwens opnieuw leentje buur gespeeld want het nummer heeft verdacht veel overeenkomsten met de Kansas klassieker ‘Dust In The Wind’. Dat mag echter de pret niet drukken. ‘Rock Wolves’ is een meer dan aangenaam rockalbum en we kunnen alleen maar hopen dat de heren vlug op pad gaan en hopelijk zijn er ook buiten Duitsland enkele festivalorganisators die hier brood in zien. En voor de rest kunnen we alleen maar hopen dat het trio hier in de toekomst een vervolg aan breidt.

(8,5/10, Steamhammer/SPV)

Tracklist:
01. Rock For The Nations
02. Surround By Fools
03. Out Of Time
04. What About Love
05. The Blame Game
06. Riding Shotgun
07. Nothings Gonna Bring Me Down
08. The Lion Is Loose
09. I Need Your Love
10. Lay With Me

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ