Paceshifters – Waiting to Derail

Facebookrssmail

De Paceshifters zijn terug, na een flink aantal concerten in binnen en buitenland is er drie jaar na het uitkomen van het album ‘Breach’ weer een nieuw album. En wat voor één.

Met de eerste single “Draw a Blank’ liet de band al een nieuw geluid horen. Nog altijd lekker rauw maar meer catchy. 
En dan is er nu het album, ‘Waiting to Derail’, geproduceerd door Chris Smith van onder andere de Dandy Warhols. Met opener ‘Dead Eyes’ zit je meteen midden in het geweld, heerlijk! Dit is geen album waar je even rustig voor gaat zitten, met je luchtgitaar door de huiskamer stuiteren dat is wat dit album met je doet. Dat het niet altijd stuiteren is bewijst de band met het nummer ‘Someday’, Qua opbouw doet het nummer erg denken aan de Nirvana hit ‘Heart-shaped Box’. Dat de vergelijking met Nirvana gemaakt wordt is overigens niet zo gek als je bedenkt dat de band vorig jaar nog een ode aan Nirvana heeft gebracht in Hedon Zwolle.

Met ‘Yearning Desire’ is de band weer helemaal klaar om gas te geven, met dezelfde energie die band heeft tijdens een optreden. Met ‘Adore’ neemt de band even wat gas terug en bewijst ook op dat vlak overeind te blijven. De grunge van de jaren ’90 is duidelijk van invloed geweest op deze band en dat hoor je goed terug op deze plaat. En dat is helemaal niet erg, want zeg nu zelf stiekem willen we allemaal met een luchtgitaar door de huiskamer stuiteren. Paceshifters brengt de grunge terug naar nu.

Het komend jaar staan de Paceshifters op tal van festivals in binnen -en buitenland, waaronder Dauwpop en de Zwarte Cross.

(80/100, Goomah Music)

Tracklist:
1. Dead Eyes
2. Stranger
3. Unfolded Pieces
4. My Getaway
5. Someday
6. Yearning Desire
7. Draw A Blank
8. Adore
9. Cut N Run
10. Exhausted
11. Boundaries

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ