The Pretty Reckless – Other Worlds 

Facebookrssmail

Taylor Momsen doet ook aan tussendoortjes, want zo kunnen we deze ‘Other Worlds’ wel classificeren. Een fijne verrassing, dat dan weer wel, maar geen onmisbaar album in het The Pretty Reckless oeuvre. Daarvoor is er net te weinig nieuws onder de zon, want gevuld met covers en akoestische versies van songs van het prima ‘Death by Rock n’ Roll’ uit 2021.

Te beginnen bij de covers. De band met Soundgarden was al hecht aangezien Pretty Reckless in hun voorprogramma tourde toen Chris Cornell zich van het leven beroofde. De versies van ‘Loud Love’ en ‘Halfway There’, welke beiden vrij dicht bij het origineel blijven, zijn samen met de gevoelige versie van Cornell’s ‘The Keeper’ een mooi eerbetoon aan de Seattle-grungers. David Bowie’s ‘Quicksand’ krijgt een erg fijne make-over en is een hoogtepuntje. Elvis Costello’s ‘(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love and Understanding’ blijft in elke versie overeind, is weliswaar erg vaak gecoverd, maar Momsen zingt hem prachtig.

Van haar eigen werk bevallen me ‘Death by Rock n’ Roll’ en het bloedmooie, alleen door piano begeleide ’25’ me het best. Beiden blijven ook in een uitgeklede versie stijf overeind en Taylor’s stem pakt de terechte hoofdrol. ‘Got So High’ staat er in twee uitvoeringen op. Aardige song, maar nog steeds geen hoogvlieger. Datzelfde geldt voor de poppy ‘Only Love Can Save Me Now’ en het gladde en mij te country-achtige ‘Harley Darling’, welke ook in akoestische versies niet meer dan okee zijn.

Het album voelt iets teveel aan als een bij elkaar geraapt zooitje en was met wat bewerkte songs van eerdere albums een stuk interessanter geworden, want zowel ‘Going to Hell’ (2014) als ‘Who You Selling For’ (2016) hebben genoeg toppers die zich daar prima voor lenen. Gemiste kans dus. Maar als tussengerecht smaakt deze ‘Other Worlds’ op zich lekker en de release valt, hoe toevallig, mooi samen met de Europese tour, waarvan het 013 optreden al weken is uitverkocht. Tijd voor een bezoek aan de zomerfestivals miss Momsen! (77/100 – Fearless Records)

Lineup

Taylor Momsen – vocals
Ben Phillips – guitars
Jamie Perkins – drums
Mark Damon – bass

Tracklist

 1. Got So High (Remix)
 2. Loud Love
 3. The Keeper (Ft. Alain Johannes)
 4. Quicksand (Ft. Mike Garson)
 5. 25 (Acoustic)
 6. Only Love Can Save Me Now (Acoustic)
 7. Death By Rock and Roll (Acoustic)
 8. Halfway There (Ft. Matt Cameron)
 9. (What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love, and Understanding
 10. Harley Darling (Acoustic)
 11. Got So High (Album Version)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ