Witchery – In His Infernal Majesty’s Service

Facebookrssmail

Het heeft even geduurd, maar na 6 jaar is dan eindelijk weer eens een nieuw album van het Zweedse sterren ensemble WITCHERY. Dat de band een sterfhuis is gebleken voor muzikanten, en dan vooral de zangers, blijkt uit de zoveelste wisseling, van de wacht aan het vocale front. Erik “Legion” Hagstedt (ex Marduk) was, kort na het verschijnen van het sterke album Witchkrieg, alweer vervangen door Emperor Magus Caligula (ex Dark Funeral) en nu blijkt er alweer een nieuwe zanger in de gelederen te zijn genomen; Angus Norder ( Nekrokraft en Siberian). Met muzikanten uit onder andere Arch Enemy (Sharlee D’Angelo), The Haunted (Patrick Jensen) en tevens nieuwe drummer Christofer Barkensjö (ex Grave/ ex Carnal Force) mag er wel wat verwacht worden van de heren.

Witchery speelt een soort moderne thrash met black metal rand eraan, en soms sijpelen er wat death metal invloeden door. In de riffs hoor je ook duidelijk het typisch Zweedse (Arch Enemy) geluid terug van de band. Ten tijden van het voorgaande album (Witchkrieg), met Legion op vocalen, werd de black metal extra dik aan gezet, maar de nieuwe zanger gaat hier nog een stap verder in. Zeker ‘Gilded Fang’ is een keihard “blastend” black metal nummer waar de kwaliteiten van mr. Norder goed tot zijn recht komen. Qua musiceren zit het wel goed op deze plaat, en dat kan ook niet anders met zoveel ervaring aan boord. De productie van Daniel Bergstand (Behemoth, Mehuggah) is werkelijk subliem. Het klinkt allemaal zeer gelikt en het album knalt echt als een malle uit de speakers. Zoals gebruikelijk wordt er ook op deze plaat weer een blik indrukwekkende gastmuzikanten opgetrokken. Waar op het vorige album Kerry King (Slayer), Gary Holt (Slayer, Exodus) nog uit de hoge hoed werden getoverd, is er nu plaats voor Hank Shermann (Mercyfull Fate), Jason Netheron (Misery Index) en Nicholas Barker (Lock Up). Ook geen onaardige namen dachten wij zo. De al eerder uitgekomen, en schaamteloos op Slayer berustende, singel ‘Nosferatu’ is de absolute kraker van het album. Maar ook Zoroast, Gilded Fang en de knallende afsluiter Oath Breaker zijn een nadere vermelding waard. Het is een album waar mid-tempo thrash de hoofdmoot is, afgewisseld met wat snellere uitspattingen. Er zitten weinig rustmomenten op het album, en dat willen we ook niet. Witchery knalt als vanouds op hoog niveau.

Zoals wel vaker heeft Century Media Records er twee (overbodige) bonustracks aangeplakt uit de Witchkrieg periode. Leuk voor de echte fans, maar niet meer dan dat. Over het geheel genomen een steengoed, degelijk album wat een groter publiek zal / kan aanspreken. Oude fans zullen zeker niet teleurgesteld zijn wat de band heeft niets aan kwaliteit ingeboet, of het nieuwe fans gaat aanspreken zal de tijd leren.

(8,5/10, Century Media)

• Lavey-athan
• Zoroast
• Netherworld Emperor
• Nosferatu
• The Burning of Salem
• Gilded Fang
• Empty Tombs
• In Warm Blood
• Escape form Dunwich Valley
• Feed the Gun
• Oath Breaker

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ