Lemmy Lives!

Facebookrssmail

Precies een jaar nadat Lemmy Kilmister overleed stond in Hedon Zwolle het ‘Lemmy Lives’ tribute concert aangekondigd. Een avond vol Motörhead klassiekers die door de band Death Alley ingestudeerd waren. Verschillende gastmuzikanten deelde het podium met de band. 
Zo stonden Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock, Charlotte Wessels van Delain, Marco Roelofs van de Heideroosjes, Janneke Nijhuis van The Deaf en nog veel meer artiesten op het podium. De avond werd door rockmascotte Dikke Dennis aan elkaar gesproken.

De avond begint rustig met het voorprogramma Snakebite Love, een akoestische Motörhead tribute band. De vijfkoppige band heeft er duidelijk zin in en probeert de zaal warm te krijgen. Aangezien het meeste publiek tijdens deze band binnen komt lopen en drukker bezig is met bier halen, slaagt de band hier niet echt in.

Het is duidelijk dat het meeste publiek komt voor de hoofdact van de avond, Death Alley. Zodra de band de eerste tonen speelt ontstaat er meteen een moshpit in het midden van de zaal. Deze is de rest van de avond ook niet meer weg geweest.
Misschien heel even bij het akoestische gedeelte van Dave Vermeulen van Voltage, want ook die mag een paar nummers spelen.

Death Alley speelt de nummers lekker aan elkaar en de wisselingen van de gastartiesten is bijna niet op te merken. Een mooi moment tijdens de set is het solo optreden van Peter van Elderen, waar hij het nummer Ace of Spades op een zeer bijzondere manier vertolkt.

 

Richting het einde van de avond begint de sfeer er pas goed in te komen en speelt de band op volle kracht, nadat Dikke Dennis zijn vertolking van Ace of Spades de zaal in heeft gebruld is het bijna tijd om afscheid te nemen. Een kleine encore later is het in de zaal onduidelijk of de band nog een keer terug komt, teleurstelling alom nu blijkt dat het toch echt klaar is.
 De meeste blijven nog in de zaal om nog een biertje te nemen en nog wat anekdotes van Lemmy aan elkaar te vertellen.

Een zeer goede tribute aan een van de grootste rock ’n roll god van de wereld. Lemmy Lives!

 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ