As I Lay Dying overheerst in 013

Facebookrssmail

2018 was HET jaar voor de bands die vanavond optraden. As I Lay Dying kwam weer bij elkaar, in orignele bezetting, en zowel Fit for a King als Chelsea Grin had een albumrelease, ‘Dark Skies’ resp. ‘Eternal Nightmare’ genaamd. En in 2019 komen de mannen van As I Lay Dying in het kader van hun ‘Shaped by Fire’-toer naar 013 in Tilburg.

De heavy metal mannen van Unearth warmde de nog te lege zaal goed op. Ze waren in vorm en speelden een mix van nummers van hun laatste albums ‘Extinction(s)’, waaronder ‘Survivalist’, ‘Dust’ en ‘Incinerate’. En van het ‘The Oncoming Storm’ uit 2004. Zanger Trevor Phipps deed halverwege de set een mooie uitspraak: “United is het only Way to Stand”. Gitarist Ken Susi verdwijnt even later spoorloos van het podium, om weer spelend tevoorschijn te komen op de bar in de zaal.

Voordat de deathcoreband Chelsea Grin begon, schalde Queen’s Bohemian Rapsody door de zaal, en het publiek zong de uithalen enthousiast mee. Chelsea Grin speelde hits als ‘See You Soon’, ‘Dead Rose’ en ‘Hostage’, en zette regelmatig aan tot een moshpit.

10 minuten nadat As I Lay Dying moest spelen, kwam de metalcoreband dan eindelijk het podium op, het doek werd naar beneden gelaten. De zaal ging vanaf nummer één ‘Blinded’ meteen los, de moshpit was direct aanwezig. ‘Blinded’ staat op hun nieuwe album ‘Shaped by Fire’. De show was inderdaad omringd door vuur, de eerste rijen hadden het wel even zwaar want wat was het warm! Na het derde nummer werd er door het publiek flink gecrowdsurft. Want op nummers als ‘Redefined’, ‘Parallels’, ‘Nothing Left’ en ‘My Own Grave’ kon je gewoon niet anders dan dat.

De band sloot af met ‘The Sound of Truth’. En de eerste zin van dit nummer “We have all heard what we wanted to hear” reflecteerde de avond (al heeft de zin in dit nummer een andere betekenis): inderdaad hebben we alles gehoord wat we wilden, en meer!

Foto’s: Armelle van Helden

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ