Morta Skuld – Wounds Deeper Than Time

Facebookrssmail

Morta Skuld is een death metal band uit het Amerikaanse Milwaukee oorspronkelijk opgericht in 1990. Na een viertal Full-lengths waarvan de laatste, ‘Surface’, in 1997 verscheen stopte de band in 1998. In 2012 maakte de band een doorstart in een compleet andere line-up met alleen gitarist Dave Gregor als origineel bandlid. Na wat compilaties verscheen in 2014 de EP ‘Serving Two Masters’, op 17 februari verschijnt de vijfde langspeler van Morta Skuld via Peaceville Records, de titel ‘Wounds Deeper Than Time’.

Op de nieuwe plaat neemt Dave Gregor behalve het gitaarwerk ook de vocalen voor zijn rekening, de band bestaat verder uit: bassist A.J. Lewandowski, drummer Eric House en sessie muzikant/gitarist Scott Willecke. Muzikaal bevindt Morta Skuld zich in het “old school” death metal kamp met mid-tempo nummers en af en toe een tempoversnelling. Het openingsnummer ‘Breathe In The Black’ is zo’n nummer, een trage groovende openingsriff, melodieus gitaarwerk en hier en daar een tempoversnelling. Een aardig nummer waar de gemiddelde death metal liefhebber wel wat mee kan, echter niet meer dan dat.

Het album gaat voort op de ingeslagen weg met nummers die niet voor elkaar onderdoen maar ook nergens weten te verrassen en langzaam aan slaat de verveling toe. Niet dat de nummers slecht zijn, zeker niet, maar de nummers hebben niets extra’s en weten niet te overtuigen. Het titelnummer, ‘Wounds Deeper Than Time’, doorbreekt iets van de impasse en opent met een rollende riff, de zang kent wat meer variatie en de tempowisselingen zijn welkom. ‘Scars Within’ is een ander nummer dat er positief schiet alvorens het album afsluit met het vermakelijke ‘Becoming One Flesh’.

Morta Skuld brengt met ‘Wounds Deeper Than Time’ veel van hetzelfde en weet weinig te variëren. Behoudens een paar hoogtepuntjes is het verder vooral saai.

(6/10, Peaceville Records)

Tracklist:
1. Breathe in the Black
2. Hating Life
3. My Weakness
4. Against the Origin
5. In Judgment
6. Wounds Deeper than Time
7. Scars Within
8. Devour the Chaos
9. Becoming One Flesh

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ