Memoriam – The Hellfire Demos II

Facebookrssmail

Na dertig jaar Bolt Thrower is er voorlopig een einde gekomen aan een tijdperk maar de 50 jarige Karl Willetts kan er voorlopig nog geen genoeg van krijgen. Meteen na het einde van het legendarische Bolt Thrower heeft Karl een nieuwe band geformeerd met drummer Andrew Whale (Bolt Thrower, 1986-1994), bassist Frank Healy (Benediction, Sacrilege) en gitarist Scott Fairfax (Benediction, (live)). De nieuwe band draagt de naam Memoriam en na een demo ‘The Hellfire Demos’ op 7″ vinyl via een klein label verschijnt op 20 januari een nieuwe 7″ vinyl met de titel ‘The Hellfire Demos II’ en deze keer uitgebracht door Nuclear Blast.

Twee nummers op deze single en op kant A komen we het nummer ‘Drone Strike’ tegen. Een lekker old school nummer waarbij de zang wat te weinig prominent in de mix zit. Simpele gitaarriffs en eigenlijk een vrij vlak nummer zonder echte verrassingen. Op kant B vinden we het nummer ‘Surrounded (By Death)’ en hoewel de zang ook hier te veel op de achtergrond zit heeft dit nummer iets meer afwisseling en zijn vooral de drum -en gitaarpartijen sterker en kent het nummer meer tempowisselingen.

‘The Hellfire Demos II’ is een leuke item voor de vinyl verzamelaar maar verwacht geen Bolt Thrower materiaal. Het optreden van Memoriam op de Eindhoven Metal Meeting was veelbelovend en onlangs is bekend gemaakt dat de debuutplaat, ‘For The Fallen’, op 24 maart verschijnt via Nuclear Blast. Dat is wel weer iets om naar ui te kijken.

(70/100, Nuclear Blast Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ