Gotus – Gotus

Facebookrssmail

Liefhebbers van gitaar georiënteerde classic hardrock met een snufje metal hebben er weer een goede band bij. De vraag is alleen voor hoe lang in deze samenstelling aangezien zanger Ronnie Romero niet bepaald bekend staat om zijn honkvastheid. De ietwat beroerde bandnaam is een samentrekking van Gotthard en Krokus, waarin oprichter en gitarist Mandy Meyer jaren van deel heeft uitgemaakt. Het had dus ook Krokhard kunnen zijn wat nog beroerder is.

Het debuutalbum bevat elf mooie nummers met een erg hoog Whitesnake-gehalte. Er staan negen eigen composities op en twee covers. ‘When The Rain Comes’ is een nummer van de relatief onbekende band Katmandü en ‘Reason To Live’ is een nummer van Gotthard. Deze nummers zijn opgenomen toen Mandy Meyer deel uitmaakte van deze bands.

Beste nummers, de ballad ‘Love Will Find Its Way’ en de Katmandü-cover ‘When The Rain Comes’. Het wiel wordt niet opnieuw uitgevonden door Gotus maar dat is ook niet hun ambitie. Verplichte aanschaf voor de liefhebbers van goed gespeelde op Zwitserse leest geschoolde hardrock/metal en fans van bands als Whitesnake. (80/100) (Frontiers Music)

Tracklist

 1. Take Me To The Mountain
 2. Beware Of The Fire (3:57)
 3. Love Will Find Its Way (5:51)
 4. Undercover (3:30)
 5. Weekend Warriors (3:35)
 6. Children Of The Night (5:15)
 7. When The Rain Comes (6:20)
 8. Without Your Love (4:29)
 9. What Comes Around (4:49)
 10. Reason To Live (4:34)
 11. On The Dawn Of Tomorrow (4:33)

Lineup

 • Mandy Meyer – Guitars
 • Ronnie Romero – Vocals
 • Pat Aeby – Drums
 • Tony Castell – Bass
 • Alain Guy – Keyboards
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ