Aversions Crown – Xenocide

Facebookrssmail

Aversions Crown is een uit het Australische Brisbane afkomstige deathcore band opgericht in 2010. Na een EP en CD uitgebracht te hebben in eigen beheer verscheen de 2e full-length, ‘Tyrant’, in 2014 via Nuclear Blast. De band toerde door Europa en Australië met label genoten als Thy Art Is Murder, All Shall Perish en Cattle Decapitation en op 20 januari is het tijd voor de derde plaat ‘Xenocide’.

‘Xenocide’ opent met een overbodig intro en gaat echt van start met het ‘Prismatic Abyss’. Onmiddellijk blijkt dat we hier niet zo maar te maken hebben met een deathcore band, opvallend zijn de gitaarpartijen welke uitzonderlijk complex zijn voor het genre. De zang van Mark Poida is zonder meer bruut maar kent veel variatie wat het geheel aantrekkelijk maakt. ‘The Soulless Acolyte’ dendert voort op hetzelfde extreme tempo, hier en daar onderbroken door een melodieuze gitaarsolo.

Het nummer ‘Erebus’ is een nummer waar zo’n beetje alles in zit dat Aversions Crown te bieden heeft. Het nummer vangt aan met een duister intro gevold door brute deathcore met complexe riffs, melodieuze solo’s en afwisselende vocalen van bruut tot pig squel. Dat de band kan temporiseren blijkt uit het nummer ‘Ophiophagy’ waar extreme trage passages voorbij komen. De plaat sluit af met ‘Odium’, één van de brutere nummers op de plaat en hiermee de perfecte afsluiter.

Aversions Crown heeft met ‘Xenocide’ een verrassend album gebracht, van heerlijke complexe riffs tot het brute van het deathcore genre.

(77/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Void
2. Prismatic Abyss
3. The Soulless Acolyte
4. Hybridization
5. Erebus
6. Ophiophagy
7. The Oracles of Existence
8. Cynical Entity
9. Stillborn Existence
10. Cycles of Haruspex
11. Misery
12. Odium

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ