Into the Grave maakt dagindeling en nieuwe bands bekend

Facebookrssmail

Metalfestival Into the Grave maakt twee nieuwe Nederlandse bands bekend: de progressieve metalband Textures en de metalcoreband The Charm The Fury spelen op het festival. Ook de dagindeling van het festival is bekend gemaakt. Er wordt nog één band toegevoegd aan de line-up op de vrijdag. Into the Grave vindt plaats op 11 en 12 augustus 2017 in Leeuwarden.

De Nederlandse progressieve metalband Textures is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de wereldwijde metalscene. Met het meest recente album ‘Phenotype’ (2016) heeft Textures een sterk wapenfeit in handen. Het album werd goed ontvangen en stond op menig jaarlijst van afgelopen jaar. De nieuwste plaat ‘Genotype’ zal in 2017 uitkomen, dus wie weet speelt Textures op Into the Grave al wat nieuw materiaal!

De Amsterdamse metalcoreband The Charm The Fury ontstaat in 2010 en brengt in 2013 het debuutalbum ‘A Shade Of My Former Self’ uit. Met slechts een album op zak speelde het vijftal al op grote Europese festivals zoals Download Festival, Damage en Groezrock. Op 17 maart 2017 komt er eindelijk een nieuwe plaat uit, genaamd ‘The Sick, Dumb & Happy’. Bereid je voor op vette breakdowns, scherpe riffs, moshpits en nieuw werk van deze veelbelovende band.

Ook de dagindeling voor het festival is inmiddels bekend gemaakt. Op vrijdag spelen: Saxon, Powerwolf, Alestorm, Metal Church, The Charm The Fury. Op zaterdag spelen Amon Amarth, Arch Enemy, Overkill, Life of Agony, Whitechapel, Sodom, Textures, Hail of Bullets, Ember Falls. Er wordt nog een band toegevoegd aan de line-up van de vrijdag. Het tijdschema volgt op een later moment.

Meer info en tickets vind je hier.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ