Anomalie – Visions

Facebookrssmail

Anomalie is een Oostenrijks post black metal solo project van Christian ‘Marrok’ Brauch. In 2015 verscheen de tweede langspeler, ‘Refugium’, welke mij zeer positief verraste. Marrok maakt anno 2017 nog steeds gebruik van dezelfde sessie muzikanten te weten: Lukas Schlintl (drums) en Thomas Dornig (bas), live wordt Anomalie bijgestaan door een drietal gitaristen die verschijnen op toerbeurt. Op 17 maart komt de derde langspeler, ‘Visions’, via Art of Propaganda uit.

Om meteen duidelijk te scheppen: Marrok heeft weer een juweeltje weten te brengen, wat een heerlijk album is dit weer geworden. De balans tussen de nummers is subliem en de 52 minuten dat het album duurt vliegen voorbij. Vanaf opener ‘Towards the Sun’, welke rustig opent met duistere schone vocalen en uitmond in een mid-tempo nummer met rauwe vocalen, tot aan het sluitstuk ‘One with the Soil’ worden we getrakteerd op een heerlijke reis. Een reis met gevoelig gebrachte stukken en pure black metal, een reis die geen moment verveeld en je blijft boeien.

Neem een nummer als ‘A Monument’, een nummer vol wendingen, van ingetogen stukken als muzikale intermezzo’s tot het zwaardere up-tempo black metal werk. Heerlijke composities volgen van ‘Illumination’ tot het meer melodieuze ‘White Forest’, mindere nummers kent de plaat niet. In één woord: geweldig!

Anomalie heeft met ‘Visions’ een geweldige plaat gebracht, een plaat bij iedere post-black metal liefhebber zijn / haar kast moet pronken.

(90/100, Art of Propaganda)

Tracklist:
1. Vision I: Towards the Sun 08:12
2. Vision II: The Wanderer 06:02
3. Vision III: A Monument 11:26
4. Vision IV: Illumination 06:21
5. Vision V: Starless Nights 05:15
6. Vision VI: White Forest 06:11
7. Vision VII: One with the Soil 08:01

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ